Ana SayfaEkonomiTürk Firma Açıkladı! Yerli TV Üreteceğiz

Türk Firma Açıkladı! Yerli TV Üreteceğiz

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Teknoloji Firması Televizyon Üreteceklerini Açıkladı

Küçük ev aletleri üreten Türk teknoloji firması yerli üretim televizyonla piyasaya girmeye hazırlanıyor. Awox adı altında üretilecek televizyonlar önce iç piyasada sonra yurtdışında satışa sunulacak.

Can Holding çatısı altında faaliyetlerine devam eden teknoloji firması yerli üretim televizyon için düğmeye bastığını açıkladı. Teknoloji devi Tectone şirketi 2017 yılında Türk televizyonunu üreteceğini duyurdu. Küçük ev aletleri ve telefon gibi ürün çıktısına sahip şirket, bu yıl ürün yelpazesini genişletmeye karar verdi. Yeni ürünleri çıktı olarak almayı hedefleyen şirketin televizyon yanında tablet ve PC ekranı üreteceği de öğrenildi.

Yerli üretim TV için projelerin bu yıl hayata geçeceğini açıklayan yetkililer, üretimlerin hangi merkezde yapılacağına dair bir bilgi aktarmadı.

Tectone yetkilisi açıklamasında elektronik ürünlerin ülkede dış ticaret açığına neden olduğunun altını çizdi. Bu kapsamda şirketin harekete geçtiğini söyleyen yetkili, “Awox TV markasını iç piyasaya sürerek bu açığın kapanmasına yardım edeceğiz” şeklinde konuştu. Yetkili markanın üretimde ve pazar payındaki yerine işaret ederek,  “Toplam pazardaki yerimiz ilk beşin içinde olduğumuzu gösterdi. Bu oran Türkiye’nin en fazla satış yapan markaları ile yarışacak seviyede. Tectone’un yeni yıldaki hedefi hem iç pazarda satışları yükseltmek hem de üretimi. Bunların yanında yurtdışında daha fazla yer almak istiyoruz. Bu hedefle dünya markası olmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalar ve ihracat miktarlarımız ise bizi her geçen gün hedefimize biraz daha yaklaştırıyor” dedi.

Tectone geçen yıl küçük ev aletlerinde, ısıtma ve soğutma ürünlerinde sekiz milyon adetlik üretim yaparak, üretimde en iyiler arasına girmeyi başardı. Tasarımlarıyla tüketiciler tarafından beğeni kazanan ürünler satışlarda da ilk sıralarda yer aldı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.