Ana SayfaEkonomiNutella, ABD Şekerleme Devini 115 Milyon Dolara Satın Aldı

Nutella, ABD Şekerleme Devini 115 Milyon Dolara Satın Aldı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Fannie May’in Yeni Sahibi 115 Milyon Dolara Nutella Oldu

İtalyan marka Nutella yeni yılın ilk yatırımını Fannie May’den yana kullandı. Fannie May’i alacağını açıklayan Nutella, böylelikle pazardaki payını arttırmayı hedefliyor.

1920 senesinden bu güne şekerleme alanında faaliyet gösteren Fannie May satın alma sonrasında Nutella’ya geçecek. ABD merkezli Fannie May’in tüm hakları İtalyan Nutella’ya geçecek.

İtalyan marka Nutella yaptığı açıklamada söz konusu şirketi 115 milyon dolara alacağını açıkladı. Pazarda söz sahibi olan şirketler bu durumu, Nutella’ın Amerika’daki Pazar payını arttırmak olarak yorumladı.

Yaklaşık bir asırdır şekerleme alanında faaliyetlerini yürüten şirket ABD’nin Şikago eyaletinden yönetiliyor. Fannie May’ın ürün yelpazesi ise oldukça geniş. Çikolatalı bardan diğer çikolata ürünlerine kadar geniş bir yelpaze dahilinde üretim yapan firma, ABD’de iyi bir pazar payına sahip.

Basında çıkan Fannie May’in Nutella tarafından satın alınma haberleri sonrasında açıklama yaşan Ferrero CEO’su Amerika pazarının potansiyeline işaret ederek, “Ferrero için ABD pazarı önem arz ediyor. Amerika’daki büyüme potansiyeli yüksek. Bizlerde firma olarak Fannie May’in daha iyi bir konuma yükselmesi için elimizden geleni yapacağız. Yaklaşık bir asırdır ülkede faaliyet gösteren firmanın gelişiminde yer alacağımız için çok mutluyuz. Fannie May’in satın alınmasıyla ABD pazarından daha fazla pay alacağız” dedi.

Şirket CEO’su Giovanni Ferrero tarafından yapılan bu açıklama ardından, Fannie May’den de açıklama beklenirken söz konusu firma sessizliğini korudu.

Nutella’nın da üreticisi konumunda olan Ferrero 2016 yılında 10 milyar Euro’dan fazla gelir elde etti. Şirket için Amerika pazarı ise yıllık gelirde büyük önem taşıyor. Çünkü şirketin en büyük 5. pazarı Amerika olarak ifade ediliyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.