Ana SayfaEkonomiAdabank Satılıyor!

Adabank Satılıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Resmî gazetenin bugünkü yayımlanan sayısı ile resmiyete kavuşan bilgilere göre Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Adabank A.Ş.’nin yüzde 94,44’lük hissesini satışa çıkardı. Yapılan bilgilendirmeye göre Fon tarafından amme borçlularından haczedilen Adabank A.Ş. ‘nin yüzde 94,44’lük hisselerinden oluşan Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün, açık artırma ve kapalı zarf usullerinin birlikte uygulanması ile cebri icra yolu ile haciz ve rehin gibi yasal takdiyatlardan ari olarak satışa sunulduğu belirtildi. Bankanın muhammen bedeli 186 milyon 222 bin lira olarak belirlenirken, ön yeterlilik için gereken belgelerin en geç 19 Nisan 2017 tarihi saat 17:00’a kadar elden teslim edilmesine karar verildi. Gereken belgeler Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Satış Komisyonuna elden teslim edilecek.

Ön Yeterliliği Geçenler

İlanda verilen bilgiye göre ön yeterliliği geçen katılımcılar en geç 24 Nisan 2017 tarihi saat 17:00’ a kadar satış komisyonuna mali zarf, idari zarf ve Rekabet Kurumu bildirim zarflarından meydana gelen zarfları teslim etmeliler.

İhale

İlanda verilen bilgiye göre Adabank AŞ’nin satışı için gerçekleştirilecek ihale 25 Nisan 2017 tarihinde saat 11:00’de TMSF’nin Esentepe’de bulunan binasında gerçekleştirilecek. Daha önce TMSF tarafından yapılan bilgilendirmeye göre bankanın muhammen bedelinin 60 milyon dolar olduğu ve 29 Kasım 2016 tarihinde düzenlenecek ihale ile satışa çıkarılacağı belirtilmişti.

Satış Süreci

Uzun süredir satışı gündemde olan ve bir türlü net satışı gerçekleşmeyen banka Uzan Grubu’ndan devralınmıştı. 3 Temmuz 2006 yılında Fon tarafından ihale ile Kuveytli bir firmaya satılan bankanın hisse devrine BDDK tarafından izin verilmemesi ve 26 Temmuz 2007 tarihinde işlemler iptal edilmişti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.