Ana SayfaEkonomiBakanlar Kurulu, Çin Menşeli Mallar Hakkında Yeni Karar Aldı

Bakanlar Kurulu, Çin Menşeli Mallar Hakkında Yeni Karar Aldı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bakanlar Kurulu’ndan Önemli Karar!

Bakanlar Kurulu, Çin menşeli mallar hakkında yeni bir karar aldı. Alınan karar doğrultusunda “Çin Halk Cumhuriyeti Menşeli Malların İthalatında Korunma Önlemleri Yönetmeliği Hakkında Karar” Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlükten kaldırıldı.

Söz konusu karar 2003 yılında, Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile yürürlüğe girmişti.

Resmi gazetede yayımlanan karar sonrasında Ekonomi Bakanlığı konu hakkında açıklama yaptı. Türkiye’nin Çin’den yaptığı ithalatın koruma kapsamında değerlendirildiği kaydedildi. Korunma Önlemleri Mevzuatı dahilinde değerlendirilerek alınan eski kararın kaldırıldığı açıklandı.

Ekonomi Bakanlığı bunun yanında söz konusu yönetmelik hakkında da bilgi aktardı.

Dünya Ticaret Örgütü’ne 2001 senesinde dahil olan Çin’e yönelik, Katılım Protokolü kapsamında ifade edilen geçiş aşamasında bazı tedbirlerin alınması söz konusu oldu. Protokolde yer alan ilgili madde uyarınca Çin Halk Cumhuriyeti Menşeli Malların İthalatında Korunma Önlemleri Mevzuatı geçerlilik kazandı. Protokoldeki bu maddenin geçerlilik süresi ise 2013’ün aralık ayında bitti. Bunun ardından bakanlar Kurulu konuyla ilgili çalışma başlatarak, yeni bir karar aldı.

12 yıllık süreyi kapsayan bu geçiş 11 Aralık 2013 tarihi itibari ile sona erdiğinden, bütün ülkelerin dahil olduğu bazı koruma tedbirleri artık Çin içinde uygulanacak.

2009’un 31 Temmuz tarihinde resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ilgili yönetmelik ise, Çin menşeli malların ithalatında korunma önlemleri yönetmeliğinin kaldırılmasının önünü açtı.

Ekonomi Bakanlığı açıklamasında, Çin’e özel korunma tedbiri uygulamasının sona erdiği 11 Aralık 2013 tarihinin altını çizdi. Yürürlükten kaldırılan yönetmelik ardından Çin’de artık bütün ülkelerin dahil olduğu korunma önlemleri mevzuatı kapsamında değerlendirilecek. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.