Ana SayfaEkonomiSismik Arama Gemisi Karadenizde! Nokta Atışı Arama Başladı

Sismik Arama Gemisi Karadenizde! Nokta Atışı Arama Başladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sismik Arama Gemisi Samsun Limanına Geldi

Karadeniz’de doğalgaz ve petrol arama çalışmaları yürütecek olan sismik arama gemisinin çalışmalarına başladığı öğrenildi.

“Barbaros Hayrettin Paşa” adlı sismik geminin bölgede arama ve sondaj faaliyetleri yürüteceğinin ilk sinyalini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak vermişti. Bayraktar konutla ilgili nokta atışı arama ve sondaj kuyusu faaliyetlerinin ilerleyen günlerde başlayacağını açıklamıştı.

Bu açıklamadan kısa bir süre geçmesi ardından sismik arama gemisi Barbaros Hayrettin Paşa bölgeye giriş yaptı. Karadeniz’de yürütülecek çalışmalar kapsamında denize açılan geminin çalışmalarına başladığı görüldü.

Samsunport Limanı’na dün giriş yaptığı görülen gemi, arama sondaj çalışmalarını Samsun, Ordu ve Giresun kentleri açıklarında sürdürecek. Alınan bilgilere göre sismik arama gemisi bölgede 3 ay süreyle arama yapacak. Barbaros Hayrettin Paşa gemisinde ise toplam 44 mürettebatın olduğu ifade edildi. Mürettebat büyük bölümünü ise araştırmacılar oluşturuyor.

Sismik arama gemisi Barbaros Hayrettin Paşa’nın Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi’ne ait olduğu öğrenildi. Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi ise çalışmalarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı olarak yürütüyor.

İLK BİLGİYİ BAKAN AKTARMIŞTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada Karadeniz ve Akdeniz açıklarında arama çalışmalarının başlayacağı bildirilmişti. Berat Albayrak bu kapsamda yapılacak çalışmaları hem doğalgaz hem de petrol alanında olacağını kaydetmişti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı açıklamasında, “Nokta atışı arama çalışmaları iki gemi ile yürütülecek. Kuyu sondaj çalışmaları da aynı gemiler tarafından yapılacak. Ne kadar çok ararsak o kadar çok bulacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuşmuştu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.