Ana SayfaEkonomiOrganik Tarım Desteğinde Son Günler

Organik Tarım Desteğinde Son Günler

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülke genelinde yaygınlaşmaya başlayan ve tüketicilerin de bilinçlenmesi ile daha önemli hale gelen organik tarım hakkında açıklama yapan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 9 Ocak 2017 tarihinde başlayan ve üreticilerin ilgisini çeken organik tarım desteği başvurularının 24 Mart 2017 tarihinde sona ereceğini, bu destekten faydalanmak isteyen üreticilerin ellerini çabuk tutmasını söyledi. Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Bayraktar, 2016 yılı tarımsal destekleri kapsamında verilmesi planlanan organik tarım desteğinin dekarda, birinci kategoride bulunan ürünler için 100 lira, ikinci kategoride bulunan ürünler için 70 lira üçüncü kategoride bulunan ürünler için ise 30 lira olarak belirlendiğini dördüncü kategoride bulunan ürünler için sadece 10 lira organik tarım desteği verilebileceğini söyledi.

Üreticiler Memnun

Organik tarımın günümüzde daha popüler olduğunu tüketicinin bu konuda bilinçlenmesi ile tercihlerin bu yönde ilerlediğini belirten Bayraktar, organik tarım desteği almak isteyen üreticilerin bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini 24 Mart 2017 tarihine kadar gerekli işlemleri tamamlayarak başvurularını gerçekleştirmeleri gerektiğini söyledi.

Şartlar Yerine Getirilmeli

Organik tarım desteğinin belirli şartların yerine getirilmesi ile sağlanacağını belirten Bayraktar, üreticilerin bu konuda hassas olması gerektiğini ve organik tarım yapan üreticilerin Çiftçi Kayıt Sisteminde (ÇKS) ve Organik Tarım Bilgi Sisteminde (OTBİS) 2016 üretim yılında kayıtlı olması gerektiğini, 2016 yılında hasadın gerçekleştirilmiş, üretilen ürüne ürün sertifikası düzenlenmiş olması gerektiğini bunun sonrasında üreticilerin destekleme tebliğinde belirtilen usullere ve esaslara uygun şekilde başvuruda bulunulması gerektiğini söyledi. Bayraktar üreticilerin gerekli başvurularını bağlı bulundukları Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerine yapmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.