Ana SayfaEkonomiTüfenkci: Yaptırıma Dönüşebilir

Tüfenkci: Yaptırıma Dönüşebilir

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye ekonomisinin güçlenmesi için esnaflara yönelik yapılan çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, esnafın yüzünü güldürmenin ilk hedefleri olduğunu bu durum gerçekleşince kendilerinin de mutlu olduğunu söyledi. Esnafın bundan önceki dönemlerde daha zorlu süreçlerden geçtiğini belirten Tüfenkci, esnafın faiz ve kriz baskısı altında zamanını, sermayesini ve insan kaynağını kaybettiğini, istikrarsız yönetimlerin faturasının esnafa kesildiğini, önceki dönemlerde gecelik faizin 1000’leri bulduğunu enflasyonun yüzde 50’lere 60’lara çıktığını hatırlattı. Bu zorluklarla savaşmak zorunda kalan esnafın yeri gelip yazar kasa fırlattığını sözlerine ekleyen Tüfenkci, esnafın normal şartlar altında böyle bir tepki vermeyeceğini şartların bu konuma getirdiğini söyledi.

İstikrar İle Devam Edelim

Artık yönetimsel krizlerin yaşanmaması gerektiğini savunan Tüfenkci, toplum kesiminde olduğu gibi iş dünyasında da refaha kavuşulduğunu son dönemlerde esnaflara yönelik gerçekleştirilen çalışmaların bunun için çok iyi bir örnek olduğunu söyledi. Yaşanan sorunların çift başlılık nedeni ile olduğunu savunan Tüfenkci, istikrar ile devam edildiği taktirde daha güzel günlerin geleceğini, yönetimsel krizlerin esnafın kepenk indirmesine sebep olduğunu ancak bu günlerin geride kaldığını söyledi.

Esnaf Dik Durdu

Ekonomik açıdan zor zamanlar yaşanmasına rağmen esnafın darbe girişimi karşısında dik durduğunu belirten Tüfenkci, Esnaf Ahilik Sandığı ile esnafın geleceğe dair sorunları ve endişelerinin de önüne geçileceğini, esnafa karşı vefa borcunun ödeneceğini söyledi.

Yaptırım Gelir

Esnaf için hükümetin yaptığı çalışmaları hatırlatan Tüfenkci, bu konuda zorluk çıkaran bankaları uyardı. Sicil affı sonrasında halen bazı bankaların kara liste sorunu ile esnafı üzdüğünün haberlerinin kendilerine ulaştığını belirten Tüfenkci, bu konuda bankaları uyararak gerekirse yaptırım gelebileceğini esnafa kredi konusunda yardımcı olmaları gerektiğini hatırlattı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.