Ana SayfaEkonomiCanikli: Altyapı Projeleri Dahil Olabilir

Canikli: Altyapı Projeleri Dahil Olabilir

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gayrimenkul sertifikasına ilişkin gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, son derece önemli bir finansman aracı olan gayrimenkul sertifikasındaki eksik yönlerin yavaş yavaş tamamlandığını, sistemin mükemmel bir şekilde işleyebilmesi için özverili bir şekilde çalışıldığını söyledi. Canikli gayrimenkul sertifikasının şu an için konut projeleri ve dönüşüm projelerini kapsadığını altyapı projeleri için herhangi bir girişim olmadığını ama ilerleyen zamanlarda altyapı projelerinin de sisteme dahil edilme ihtimalinin olduğunu söyledi. Gayrimenkul sertifikası yönteminin sektörü hareketlendireceğini ve küçük yatırımcılarında varlığını hissettirmesini sağlayacağını söyleyen Canikli, söz konusu yöntemin dönüşüm projeleri için ciddi bir kaynak oluşturacağını sözlerine ekledi.

TOKİ Öncü

İlk uygulamayı Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) yapmasının oldukça önemli olduğunu belirten Canikli, şu anda dönüşümünün gerçekleşmesi gereken milyonlarca konut olduğunu, TOKİ’nin bu konuda önce olmasının çok olumlu sonuçlar vereceğini, iyi bir örnek teşkil edeceği için kısa sürede taleplerin daha da büyüyerek gelişeceğini söyledi.

Sistem Çok Uygun

Gayrimenkul sertifikası sisteminin bütün güvenlik mekanizmalarını barındırdığının altını çizen Canikli, sistemde hiçbir risk olmadığını bu konuda insanların müsterih olması gerektiğini, vatandaşın bu yatırımdan ciddi gelir elde edeceğini, son dönemlerde gayrimenkul alanında fiyatların daha reel hale geldiğini, bu tarz finansman araçlarına yatırım yapmak için en doğru zamanda olunduğunu söyledi.

Getirisi Yüksek

İstanbul gibi büyükşehirlerde dönüşüm projelerinin değerinin 1 milyar dolardan aşağı olmadığını hatırlatan Canikli, Turkuaz Kart uygulamasının bu konuda önemli olduğunu, faizli finansman modellerine karşı hassas olan kişilerin yüksek getiri ile yatırım yapabileceği bir imkân oluştuğunu, bu finansal ürünü değerlendirmenin çok önemli olduğunu söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.