Ana SayfaEkonomiBu Hafta Piyasalarda Neler Yaşanacak?

Bu Hafta Piyasalarda Neler Yaşanacak?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Haftanın Ekonomik Takvimi

Fed faiz toplantısını ve TCMB Para Politika Kurulu toplantısını geride bırakan yurtiçi ve yurtdışı piyasaların açılmasına saatler kaldı. Bu hafta piyasalar geçen hafta da olduğu gibi yoğun bir veri akışı ile fiyatlanacak. Bu hafta piyasalar Fed Başkanı Janet Yellen’in konuşmasına, ABD’den, İngiltere’den ve Euro Bölgesi’nden gelecek verilere odaklanacak.

1-) Fed Başkanı Janet Yellen Konuşma Yapacak

Bu hafta Perşembe günü saat 15.45’de Janet Yellen Washington’da konuşma yapacak. Fed Başkanı Janet Yellen’in yapacağı konuşmada geçen hafta faizlerde artışa giden Fed’in faiz konusunda diğer adımları konusunda ipucu vermesi bekleniyor. Ayrıca bu hafta Fed yetkililerinin de konuşmaları olacak ve piyasalar Fed yetkililerinin yapacağı konuşmalarda faiz adımları ile ilgili ipuçları arayacak.

2-) ABD Şubat Ayı Konut Verileri Yayınlanacak

Bu hafta Çarşamba günü saat 17.00’da Ulusal Komisyoncular Birliği mevcut konut satış verilerini, Ticaret Bakanlığı ise Perşembe günü yeni konut satışları verisini yayınlayacak. Piyasalar mevcut konut satışlarının Şubatta yüzde 1,8 düşmesini beklerken yeni konut satışlarının yüzde 0,6 artmasını bekliyor.

Ayrıca piyasalar bu hafta ABD’den gelecek işsizlik haklarından yararlanma başvuruları ve dayanıklı mal siparişleri verilerine de odaklanacak.

3-) İngiltere Şubat Ayı TÜFE ve Perakende Satış Verileri Yayınlanacak

Bu hafta İngiltere İstatistik Ofisi Salı günü İngiltere tüketici fiyat enflasyon verilerini ve Perşembe günü Şubat ayı perakende satış verilerini yayınlayacak. Piyasalar TÜFE’nin yüzde 2,1 artmasını beklerken perakende satışların yüzde 0,4 artmasını bekliyor.

4-) Euro Bölgesi Satın Alma Müdürleri Endeksi Yayınlanacak

Bu hafta Euro Bölgesi imalat ve hizmet sektörü verileri yayınlanacak. Ayrıca Fransa ve Almanya satın alma müdürleri endeksi verileri de yayınlanacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.