Ana SayfaEkonomiBeyaz Eşya Satışları Yüzde 32 Arttı

Beyaz Eşya Satışları Yüzde 32 Arttı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomideki durgunluğun önüne geçmek için yapılan teşvik çalışmalarından biri olan beyaz eşyalarda nisan ayı sonuna kadar ÖTV sıfırlanması teşviki sonrası sektörde ciddi bir hareketlilik görüldü. Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Güler tarafından yapılan açıklamaya göre ÖTV teşviki sonrasında 4 ana ürün gurubunda iç satışlarda bir önceki aya göre yüzde 25 oranında artış görüldü, satışlar geçen yılın şubat ayı ile karşılaştırıldığında ise satış oranlarındaki artışın yüzde 32 oranında olduğu belirtildi. Şubat ayının başı itibari ile ÖTV indirimi uygulanmaya başlandığını belirten Güler, indirimin sektörde yoğun bir etkileşime sebep olduğunu hem satıcının hem de alıcının bu durumdan memnun olduğunu söyledi.

İhracatta Arttı

Yurt içi satışlarda yaşanan artışın sevindirici olduğunu belirten Güler, aynı ivmenin beyaz eşya ihracatında da yaşandığını, ihracatın bir önceki aya göre yüzde 10 oranında artış gösterdiğini bu durumun devam etmesinin sektörde daha fazla toparlanmaya sebep olacağını söyledi.

Sektör Büyük

Beyaz eşya sektörünün ülke ekonomisi açısından önemli olduğunu belirten Güler, Türk beyaz eşya sektörünün doğrudan 60 bin istihdam sağlarken dolaylı istihdam rakamının 600 bin olduğunu, 500’ü aşan yan sanayi ve 15 bin bayi sistemi ile çok geniş bir ekosistemin bulunduğunu söyledi.

Fiyat Düşüşü Oldu

Devlet tarafından yapılan ÖTV indirimi sonrasında beyaz eşyada yüzde 6,7’lik fiyat düşüşü olduğunu ve bunun satışları olumlu etkilediğini belirten Güler, ÖTV indiriminin sadece fiyat düşüşü değil aynı zamanda ekonomide hareketlilik sağladığını tüketimin hızlanmasına sebep olduğunu söyledi. ÖTV indiriminin sektöre nefes aldırdığını söyleyen Güler, hükümetin yapmış olduğu uygulamanın çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.