Ana SayfaEkonomiZeybekci: Hedefimiz AB’ye Tam Üyelik

Zeybekci: Hedefimiz AB’ye Tam Üyelik

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye – Lüksemburg Ortak ekonomik ve Ticaret Komitesi (JETCO) 3. Dönem toplantısı açılışında bir konuşma gerçekleştiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ile Lüksemburg arasındaki ticaret hacminin 200 milyon dolar seviyelerinde olduğunu ancak bu rakamın mevcut potansiyelin çok altında olduğunu, gerçekleştirilecek temaslar sonrasında bu rakamın 1 milyar dolara çıkmasının beklendiğini, bu hedefe çok hızlı bir şekilde ulaşılabileceğini söyledi. Lüksemburg Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Etienne Schneider ile ikili görüşme yaptığını belirten Zeybekci, ülkeler arasındaki ilişkilerin çok yönlü olarak ele alındığını, imzalanacak protokol ile çok yönlü ilişkilerin somut iş birliği imkanına dönmesi için özveri ile çalışıldığını, JETCO toplantılarının ticari ilişkilerin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu ve bu yüzden büyük önem verdiklerini söyledi.

Çok Yönlü Görüşme

Yapılan görüşmenin finans, lojistik gibi alanlardaki sektörel iş birlikleri, mevcut ticaret hacminin artırılması ve finans sektöründeki iş birliğinin artması, ülkelerin Eximbankları arasında temaslar kurulması gibi pek çok farklı konulardan oluştuğunu belirten Zeybekci, yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlar vereceğini ve kısa sürede daha hızlı yol alınacağını söyledi.

Ticaret Hacmi Düşük

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 200 milyon dolar civarında olduğunu ve bu rakamın mevcut potansiyele göre çok düşük olduğunu belirten Zeybekci, potansiyelin farkında olduklarını ve bu rakamı bir an önce en hızlı şekilde artırmak için de çalışmaların yapıldığını, gerçekleştirilecek temaslar sonrasında bu rakamın 1 milyar dolara çıkmasını beklediklerini söyledi.

Hedef Tam Üyelik

Türkiye’nin yolunun ve hedefinin belli olduğunu ve bu yoldan asla vazgeçmeden hareket edildiğini belirten Zeybekci, hedefin AB’ye tam üyelik olduğunu bu tam üyelik sürecinde 21 yıldan beri devam eden Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi ile bu yolda çok önemli noktalara gelindiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.