Ana SayfaGündemHackerlerin Aldıkları Maaş Dudak Uçuklattı

Hackerlerin Aldıkları Maaş Dudak Uçuklattı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yurt dışında yaygın hale gelen ahlaklı hackerlerin yakın zamanda Türkiye’de de yaygın hale gelmesi beklenirken alınan ücretler adeta dudak uçuklattı.

Yurt dışında son dönemlerde şirketlerin kendi bünyesinde çalışan birçok hackerin olduğu tespit edildi. Özellikle büyük firmaların hackerlerle anlaştıkları ve herhangi bir siber saldırıya karşı bu şekilde önlem aldıkları belirlenmişti. Ahlaklı hackerler olarak ifade edilen bu kişilerin şirketlerin güvenlik sistemlerine sızmaya çalışan kötü niyetli kişileri engelledikleri ve şirketin kendi güvenlik sistemlerini test ettikleri tespit edildi. Bu durumda farklı sistemlere girmeden, zarar vermeden sadece şirketlerin yararına çalıştıkları belirlendiği için ahlaklı hackerler ismini aldıkları açıklandı. 

Yapılan çalışmalarla birlikte şirketlerin güvenliğini sağlamalarından dolayı etkili çalışmalar sunan bu hacker grubunun ilerleyen zamanlarda Türkiye’de de yaygın hale gelmesi planlanıyor. Son dönemlerde Türkiye’de dijitalleşmenin artması sonucunda bu durumun birçok riski de beraberinde getirdiği tespit edildi. Dijitalleşmenin her geçen gün artması ile birlikte detaylı bir inceleme yapıldığı zaman 40 bin güvenlik mühendisine ihtiyaç duyulduğu ortaya çıktı. Ancak mevcut altyapı içerisinde güvenlik mühendislerinin yetişme sayısı ihtiyaçların çok altında kaldığı için belirlendiği gibi bir sistem oluşturulamıyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda açığı kapatabilmek için güvenlik mühendisi eğitimlerine ağırlık verilmesi gerektiği düşünülüyor. 

Siber dünyanın büyümesi ile birlikte ülkelerin hackerlere verdikleri önem bir kez daha artmaya başladı. İngiltere’de ahlaklı hacker takımında çalışan kişilerin 406 bin liraya kadar çıkan maaşlar aldıkları belirlendi. Ülkemizde de yeni yeni yetişen ve devlet güvencesi bulunan hackerlerin aylık 10 bin lira maaş aldıkları tespit edildi. Aradaki uçurum dikkat çekerken hackerlerin almış oldukları maaşlarda dudak uçuklatmaya devam ediyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.