Ana SayfaEkonomiSon Dakika: SGK İkramiye Ödemeye Başladı

Son Dakika: SGK İkramiye Ödemeye Başladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bir süredir gündemde olan ve kamuda memur olarak çalışan kişilerin yakından takip ettiği konu hakkında açıklama sonunda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklama ile netliğe kavuştu. Mevcut süreçte kamuda memur olarak çalışanların emeklilik ikramiyelerinin en fazla 30 yıl üzerinden hesaplandığının belirtildiği yazılı açıklamada SGK bundan sonraki süreç için değişikliğin yapıldığını ve bu uygulamanın değiştirildiğini açıkladı.

İkramiye Ödemeleri Yapıldı

SGK tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre düzenlemenin yürürlüğe girdiği 27 Ocak 2017 tarihinden daha önce ve 17 Mart 2017 tarihine kadar SGK’ya yapılan başvurular incelendi ve 30 yılın daha üzerinde hizmet veren kamu çalışanlarının ek ikramiye ödemeleri emeklilerin bankalardaki hesaplarına gönderildi. Emekli olan vatandaşlar ve hak sahipleri, emekli ikramiyesi ödemelerini 21 Mart 2017 tarihinden itibaren emekli maaşlarını aldıkları banka şubelerinden tahsil edebilecekler.

1 Yıla En Az 50 Lira

SGK tarafından yapılan açıklamaya göre konu hakkında dava açmış ve halen dava süreci devam eden 30 yıldan daha fazla hizmet vermiş olanların sigortalı hizmet süreçlerinin belirlenmesi gibi nedenler yüzünden işlemleri devam edenlere incelemeler sonucunda varılan kararlara göre ödemeler yapılmaya devam edecek. Bu yüzden ikramiye için başvuruda bulunmuş ve incelemesi devam edenlerin ayrıca bir talepte bulunmalarına gerek yok. Kamuda 30 yıldan fazla hizmet veren personeller için uygulanacak ücret tarifesi ise her tam yıl için 50 liradan az olmayacak, ödenecek toplam ikramiye tutarının ise 100 liranın altında olmayacak şekilde belirlendiği açıklandı. Konu hakkında detaylı bilgi almak isteyen emekli ve hak sahipleri ikramiye için esas alınan hizmet bilgilerini e – devlet üzerinden öğrenebilecekler.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.