Ana SayfaEkonomiKuveyt Türk ‘den 542 Milyon TL’lik Net Kar!

Kuveyt Türk ‘den 542 Milyon TL’lik Net Kar!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kuveyt Türk Katılım Bankası geçen yıl kârını yüzde 21,9 oranında yükselttiğini duyurdu.

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Toplantıda geçen yıla ait gelir ve giderler değerlendirildi. Sonuç olarak bankanın bir önceki yıla göre net kârını yüzde 21,9’luk oranda arttırdığı kaydedildi.

Kuveyt Türk Katılım Bankası genel kurul toplantısının sona ermesinden sonra açıklamalar yaptı. Toplantının İstanbul Esentepe’de bulunan genel merkezinde yapıldığını bildiren açıklamada, “Toplantıya üst yönetim ve hissedarlar katılım göstermiştir” denildi.

2016 yılında yaşanan gelişmelerin ve içinde bulunduğumuz yılın hedeflerinin görüşüldüğü toplantıda, bankanın 2016’ya ait net kârının 542 milyon TL olduğu bilgisi yönetim ve banka hissedarlarıyla paylaşıldı.

Kuveyt Türk Katılım Bankası genel kurul toplantısında sermaye artırımı kararı aldı. Buna göre iki milyar 790 milyon liralık banka sermayesine 310 milyon liralık artırım yapıldı. Bankanın sermayesi son durumda üç milyar 100 milyon TL seviyesine yükselmiş oldu. 2016 yılında elde edilen kârın ise hisse sahiplerinin payları doğrultusunda bedelsiz hisse olarak kendilerine verilmesi kararı alındı.

Kuveyt Türk Katılım Bankası genel müdürü toplantı ardından açıklama yaptı. Genel müdür Ufuk Uyan, “2016 yılında banka olarak bütün hedeflerimize ulaşmış durumdayız. Geçen yılın sonu itibari ile 385 şubemiz, beş buçuk milyon personelimizle, sektörün lideri konumundayız. Bu yılda aynı hedeflerle çalışmalarımızı yürüteceğiz. 2017 yılı Kuveyt Türk Katılım Bankası için verimlilik yılı olarak. Müşteri memnuniyetini maksimize etmek için büyümeye ve şube sayımızı arttırmayı bu yılda sürdüreceğiz” dedi.  

Ufuk Uyan açıklamasında dijital bankacılık alanında yeni çalışmaların devam ettiğine işaret ederek, “Dijital faizsiz bankacılık platformu ‘senin bankan’ Türkiye’de bir ilk oldu. Bu kapsamdaki altyapı çalışmaları yeni yılda da sürecek” şeklinde konuştu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.