Ana SayfaEkonomiKaplıca Tedavi Masrafları Devletten

Kaplıca Tedavi Masrafları Devletten

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Toplum yararına farklı alanlarda yapılan teşvik ve yatırımlar vatandaşlar tarafından memnuniyet ile karşılanırken, kaplıca tedavisi görmesi gerekenlere için güzel haber Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) geldi. Bir süredir gündemde olan ve vatandaşların yakın takibe aldığı konu hakkında SGK yetkilileri yaptıkları açıklama ile pek çok vatandaşı ekonomik olarak rahatlatıyor. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre SGK tarafından tespit edilen 242 adet kaplıca tesisinde vatandaşların tedavi masrafları devlet tarafından karşılanacak ve vatandaşın cebinden para çıkmayacak. Rahatsızlığı olan ve maddi sorunlar nedeni ile tedavi göremeyen vatandaşların memnuniyet ile karşıladığı uygulamanın en kısa sürede işleyişe geçmesi bekleniyor.

242 Kaplıcada Uygulama

SGK tarafından dün gerçekleştirilen yazılı açıklamaya göre ülke genelinde SGK tarafından 242 adet kaplıca tesisi belirlendi. Bu tesislerde tedavi olacak vatandaşların masrafları devlet tarafından karşılanacak ve vatandaşlardan para talep edilmeyecek. Vatandaşların mevcut uygulamadan faydalanabilmesi için tedavi olunan tesisin Sağlık bakanlığı tarafından işletme izni almış olması gerekiyor.

Liste Yayınlandı

Vatandaşlar tarafından memnuniyet ile karşılanan bu uygulamanın geçerli olduğu kaplıca tesislerinin tam listesi dün SGK tarafından yayımlandı. Sağlık bakanlığı tarafından işletme izni verilen bu tesislerde tedavi olmak için müracaat eden ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında olan kişiler uygulamadan faydalanabilecek.

Şartlar Yerine Getirilmeli

Vatandaşların mevcut uygulamadan faydalanabilmesi için doktor tarafından kaplıca tedavisine gönderilmiş olması ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında olması gerekiyor. Şartları taşıyan vatandaşların tedavi sürecindeki yol masrafı, gündelik masrafı ve refakatçi masrafı devlet tarafından karşılanacak ve vatandaşlar herhangi bir ücret ödemeyecekler. Mevcut uygulamadan şu an için 242 tesisten faydalanılabiliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.