Ana SayfaEkonomiTOKİ’den Müthiş Çıkış! 7 Yılda 425 Bin Konut

TOKİ’den Müthiş Çıkış! 7 Yılda 425 Bin Konut

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TOKİ Başkanı Turan, TOKİ’nin önümüzdeki 7 yılda 245 bin konut inşa edeceğini açıkladı.

Uludağ Ekonomi Zirvesi katılımcıları arasında yerini alan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, önemli açıklamalar yaptı. TOKİ’nin yedi yılda 425 bin adet konut inşa hedefinin olduğunu bildiren Turan, kentsel dönüşüme de devam edileceğinin altını çizdi.

Kentsel dönüşüm konusunda “Özel sektör ilerleyen yıllarda bu kapsamda daha fazla etkili olacak” diyen Turan, yeni Türkiye’nin 2023 hedeflerinde TOKİ’nin de yer aldığını kaydetti. 2023’e kadar sektöre 425 bin yeni konut kazandıracaklarını açıklayan Turan, geçen yıl Türkiye’de ve bölgede yaşanan siyasi gelişmelerin sektörü etkilediğini ifade etti.

TOKİ Başkanı Turan bu konu hakkında, “Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye’deki konut sektöründe büyüme kaydedildi. Satışlar kampanyalarla desteklendi. Beklenenden daha fazla konut satışı hayata geçti. Özellikle geçen yılın son çeyreğinde satış miktarlarında ciddi seviyede artış yaşadık. Özel sektör ve kamunun iş birliği sayesinde bir milyon 340 bin gibi bir miktara ulaştık” dedi.

TOKİ’nin 2017 planları hakkında bilgi aktaran Başkan, “2017 sektöre yeni konutlar kazandıracak. Bizler TOKİ olarak bu yıl içerisinde 65 bin yeni konutun ihalesini yapacağız. Geçen yıl ihaleye çıkardığımız konutların sayısı 64 bin civarında gerçekleşmişti. Bu rakamlar baz alınarak ilk etaptaki hedefimizi 65 bin olarak belirledik. Fakat yıl içerisinde bu rakamı arttırabiliriz” şeklinde konuştu.

TOKİ Başkanı Turan 7 yıllık süreçte toplam 425 bin yeni konut üretmeyi hedeflediklerini de kaydetti. “Senelik bazda ülkemiz en az 700 ile 800 bin konut üretmek zorunda” diyen Başkan, bu hedefleri gerçeğe dönüştürmek için TOKİ’nin aralıksız çalıştığını sözlerine ekledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.