Ana SayfaDiğer İş İlanlarıStarbucks 240 Bin Kişi İstihdam Edecek

Starbucks 240 Bin Kişi İstihdam Edecek

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Kahve sektörünün devlerinden birisi olan Starbucks ekonomik dalgalanmalar yaşanmasına rağmen yeni istihdam hedeflerini açıklayarak dikkat çekti. 

Dünyaca ünlü kahve zinciri olan Starbucks son zamanlarda yapmış olduğu açıklamaların ardından yeni istihdam hedefini açıkladı. Son dönemlerde yapılan incelemelerin ardından kahve sektöründe bir çeşit dalgalanmaların meydana geldiği tespit edilmişti. Sektörde meydana gelen çeşitli dalgalanmalara rağmen ünlü kahve zincirinin yeni istihdam hedefi büyük şaşkınlığa neden oldu. Yapılan son açıklamalara göre 240 bin yeni kişinin istihdam edilmesine karar verildi. 

Geçtiğimiz yıl için yapılan değerlendirmelerin ardından kahve veriminin düştüğü gözlemlendi. Bu sektörde yer alan pek çok kuruluşun yaşanan verim düşüklüğünden dolayı olumsuz etkilendiği tespit edildi. Bir dönem verim düşüklüğü nedeniyle alternatif yolların ortaya çıktığı ve sonucunda kahve kaçakçılığı örgütlerinin başladığı tespit edilmişti. Kahve üretiminin gerçekleşmiş olduğu bölgelerde yağışların artması ve sıcaklıkların beklenilenden çok daha fazla düşmüş olması çeşitli verimsizlikleri gündeme getirmeye başladı. Bu süreçte üretimler düştüğü için 350 bin kişinin işsiz kaldığı ortaya çıkmıştı. İşten çıkarmaların ardından ucuz işçiler ve insan kaçakçılığı durumları da gündeme gelmeye başladı. 

Kahve devi olan Starbucks yapmış olduğu açıklamalarda dünya çapında 12 bin yeni mağazanın açılması planlanıyor. Bu mağazaların 400 adetinin ise Amerika’da olması planlanıyor. Bu süreç içerisinde ünlü kahve zincirinin yapacakları istihdamlar için öncelikli olarak 25 bin kişinin gazi ve asker eşlerinden oluşması planlanıyor. Daha önceki açıklamalarda ise 10 bin mülteci alınacağı açıklanmıştı. belirli bir süre içerisinde 240 bin istihdam hedefine ulaşılması planlanıyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.