Ana SayfaGündem3 İlden Yemek Kartı Komisyonu Çalışması

3 İlden Yemek Kartı Komisyonu Çalışması

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yemek kartı şirketleri ile restoranlar arasında yaşanan krizin ardından komisyon ücretleri için Ankara, İzmir ve İstanbul’un birleşerek ortak bir çalışma yapmaya hazırlandıkları açıklandı. 

Ekonomik anlamda maliyetlerin artması, enflasyon oranlarının yaşanan dalgalanmalar sonrasında beklenmedik bir şekilde yüksek çıkması ve tüm bunların ardından fiyatların sürekli olarak artması zaman zaman restoranların zor anlar yaşamalarına sebep oluyor. Bunlara rağmen restoranlarda kullanılan yemek kartlarının komisyon ücretlerinin de sürekli olarak artması restoran sahiplerinin mali açıdan sıkıntılar yaşamalarına neden olduğu için bir süredir konu tartışılıyor. 

Komisyon ücretlerinin yüksek olması mali açıdan restoran sahiplerini olumsuz olarak etkilemeye başladı. Komisyonların artması sonrasında çoğu zaman yemek kartı kullanan kişilerin bir öğünde 20 lira para harcadıkları belirlendi. Ay sonunda biten yemek kartları bu sayede iki taraf arasında gerginliklerin yaşanmasına neden oluyor. Yemek kartı firmalarının her geçen gün komisyon ücretlerini artırmaları sonrasında şimdilerde komisyon ücreti oranları yüzde 10 seviyelerine kadar çıktı. Ödemeler ise genellikle 2 aylık bir sürece sarkıtılmış oluyor. Yemek kartı hizmeti sunan şirketlerin detaylı bir inceleme yapıldığı zaman Avrupa ülkelerine de aynı hizmeti sundukları tespit edildi. Ancak Avrupa ülkelerine sağlanan komisyon oranının yüzde 3 ile 4 seviyelerinde olması dikkat çekti. Bu konuda açıklama beklenirken bu şirketler sundukları hizmet karşılığında sessiz kalmayı tercih ediyorlar. 

Restoran işletmecileri şikayetlerine çözüm bulabilmek amacı ile komisyon ücretlerinin çözümü için harekete geçmeye hazırlanıyorlar. Bu süreç içerisinde İzmir Ticaret Odası, İstanbul Ticaret Odası ve son olarak Ankara Ticaret Odasının konu hakkında birleşerek gerekli çalışmaları başlatmaları bekleniyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.