Ana SayfaEkonomiYardımcı: Ette KDV Kalkarsa Kasaplar 1 TL İndirim Yapacak!

Yardımcı: Ette KDV Kalkarsa Kasaplar 1 TL İndirim Yapacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Mangal sezonunun açılması ile birlikte her yıl olduğu gibi et fiyatlarındaki tırmanışa ve spekülatörlerin çalışmalarına engel olmak için atağa geçen ve kasaplara verilen et fiyatının düşürülmesine karar veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bir öneri de Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı’dan geldi. Bakanlık tarafından et fiyatlarına müdahale edilmesini doğru bulduğunu belirten Yardımcı, eğer Bakanlık KDV indiriminde bulunursa esnafında bu indirime 1 TL ile destek vereceğini ve et fiyatında 5 liralık bir indirimin gerçekleşmiş olacağını söyledi.

Sezon Açılıyor

Mangal sezonunun açılması ile spekülatörlerin iş başına geçtiğini ve piyasaları hareketlendirmeye çalıştıklarını söyleyen Yardımcı, yaz sezonunda vatandaşların ete yüklendiğini oluşan talep artışının bu durumu fırsat bilenler tarafından kullanıldığını söyledi.

KDV Çalışması Yapılsın

Yakın zamanda mobilya ve beyaz eşya sektöründe yapılan KDV çalışmasının her iki sektörü de harekete geçirdiğinin altını çizen Yardımcı, et için de aynı çalışmanın yapılmasının çok doğru olacağını, KDV kalkarsa 4 liralık bir indirimin gerçekleşeceğini, Bakan Faruk Çelik tarafından açıklanan et fiyatlarının uygun olduğunu ete müdahale edilmesinin doğru olduğunu söyledi.

Kasaplar Da İndirim Yapar

KDV indirimi yapılması durumunda kasapların da bu çalışmaya destek olacağını ve et fiyatında 1 liralık indirim gerçekleştirebileceğini belirten Yardımcı, amaçlarının eti ucuza satmak olduğunu her zaman vatandaşın yanında olduklarını söyledi. KDV indiriminden sonra kasapların da indirim yapması ile toplamda 5 lira gibi bir indirimin gerçekleşeceğini belirten Yardımcı bu oranın vatandaş için çok önemli olduğunu söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.