Ana SayfaEkonomiMaliye Bakanından Ekonomik Büyüme Açıklaması

Maliye Bakanından Ekonomik Büyüme Açıklaması

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Maliye Bakanı Naci Ağbal yapmış olduğu açıklamalarda 2016 yılında yaşanan ekonomik sıkıntılar sonrasında alınan önlemlerin ardından ekonominin dördüncü çeyrekte ilerleme kaydettiğini ve büyüme hedefleri gerçekleştirdiğini açıkladı. 

2016 yılında ekonomik anlamda yaşanan sıkıntıların ardından ekonomide bir daralmanın meydana geldiği açıklanmıştı. Yaşanan ekonomik daralma sonrasında hükümet tarafından sorunların ortadan kaldırılması için bazı destekler ve teşvikler sağlanmıştı. Maliye Bakanı Naci Ağbal katılmış olduğu bir toplantı sonrasında ekonomik büyüme hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Maliye Bakanı Naci Ağbal yapmış olduğu açıklamalarda 2016 yılında yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Darbe girişimi, terör saldırıları, turizm alanında meydana gelen sıkıntılar ve küresel anlamda piyasalarda meydana gelen bazı dalgalanmalar ekonomik sıkıntıların ortaya çıkmasına neden olmuş ve ekonomide birtakım dalgalanmalar meydana gelmişti. Türkiye ekonomisinde meydana gelen daralmanın kısa süre içerisinde toparlandığı açıklandı. 2016 yılının üçüncü çeyreğinde yaşanan daralma devlet tarafından alınan teşvikler ve destekler sonrasında dördüncü çeyreğinde ilerleme kaydetmeye başladı. 2016 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 3.5 oranında bir ilerleme kaydedildi. 

Yapılan değerlendirmeler sonrasında zor günlerde alınan desteklere rağmen yaşanan büyümenin gurur verici olduğu kaydedildi. Yaşanan sıkıntılara rağmen iç tüketim oranlarında gözle görülür bir artış yaşandı. Özel tüketim harcamalarının yüzde 5.7 oranında arttığı açıklandı. Kamu harcamalarının da ekonomiye olan katkılarının pozitif anlamda büyüdüğü belirtildi. Referandum sonrasında da evet oyunun çıkması halinde ülke ekonomisine olumlu katkı sağlanacağı belirtildi. Güven ortamının artması ve bu durumun istikrarlı bir süreç içerisinde ekonomiye katkı sağlaması planlanıyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.