Ana SayfaEkonomiŞimşek: Türkiye Şoklara Rağmen Büyümeye Devam Etti

Şimşek: Türkiye Şoklara Rağmen Büyümeye Devam Etti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yaptığı yazılı açıklama ile 2016 yılının dördüncü çeyrek gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) verileri hakkında değerlendirmede bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin yaşanan terör olayları, darbe girişimi gibi şok etkisi yaşatan olaylar rağmen süreci iyi atlattığını ve teknik olarak resesyona girmediğini, üçüncü çeyrekteki yavaşlamanın ardından dördüncü çeyrekte büyüme hızını artırdığını söyledi. GSYH verilerinin ülkenin daha iyi duruma gittiğinin göstergesi olduğunu söyleyen Şimşek, 2016 yılında yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen dördüncü çeyrekte önemli bir toparlanma yaşandığını, ekonominin bir önceki yılın aynı dönemine göre öngörülerin üzerinde gerçekleştiğini ve yüzde 3,5 oranında büyüme yaşandığını söyledi.

Potansiyelin Altında

2016 yılının son çeyreğindeki büyümenin potansiyelin altında olduğunun altını çizen Şimşek, geçen yıl yaşanan tüm olumsuz olayların, zorlu koşulların büyüme potansiyeli üzerinde etkili olduğunu, ancak yaşanan tüm şoklara rağmen Türkiye’nin çok büyük bir direnç gösterdiğini, bunun da sağlam makroekonomik temellerin önemli bir kanıtı olduğunu, büyümenin tüm olumsuz gelişmelere rağmen devam ettiğini söyledi.

İşsizlik Kademeli Azalacak

Geçtiğimiz yıl yaklaşık olarak 600 bin kişiye ilave istihdam sağlandığını belirten Şimşek, yapılan çalışmaların devamının gelmesinin zorunlu olduğunu yapılan bu istihdama rağmen işsizliğin yüksek seyrettiğini söyledi. İstihdam seferberliğinin çok önemli adımların atılmasına neden olduğunu söyleyen Şimşek, bu proje kapsamında işsizliğin ilerleyen zamanlarda kademeli olarak azalacağını söyledi.

Belirsizlik Azalacak

Referandum sonrası süreci de değerlendiren Şimşek, 17 Nisan sonrasında belirsizliğin ortadan kalkacağını, yatırım, istihdam ve ihracat alanında yapılan seferberliğin ekonomiye büyük oranda ivme kazandıracağını ve ilerlemenin gözle görülür bir şekilde olacağını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.