Ana SayfaEkonomiABD’li Yatırım Bankaları Türkiye Tahminlerini Revize Etti

ABD’li Yatırım Bankaları Türkiye Tahminlerini Revize Etti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye ekonomisindeki olumlu gelişmeler ABD’li bazı bankaları harekete geçirdi.

Alınan bilgilere göre Amerika’da faaliyet gösteren iki yatırım bankası, Türkiye’den bekledikleri büyüme oranlarını yukarıya çekti. Söz konusu değişikliği yapan bankaların JP Morgan ve Goldman Sachs isimli yatırım bankaları olduğu öğrenildi.

Türkiye’ye dair büyüme beklentilerini yeniden revize eden bankaların, büyüme tahminlerinde çıtayı yükselttiği kaydedildi.

Türkiye’nin 2016 yılının dördüncü çeyreğinde yaşadığı büyüme verileri dün açıklanmıştı. Buna göre 2016’nın dördüncü çeyreğinde yaşanan büyüme oranının yüzde 3,5 olduğu açıklanmış, 2016 yılının büyüme oranı ise yüzde 2,9 olarak kayda geçmişti. Bu rakamlarda beklentilerin üzerinde gerçekleşmişti.

İşte bu rakamların açıklanması ardından harekete geçen ABD’li JP Morgan ve Goldman Sachs yatırım bankaları Türkiye’nin 2017 yılındaki büyüme ön görülerini yükseltti.

JP Morgan Tahmini

ABD’li JP Morgan Türkiye’nin 2017’de büyümeye devam edeceğine güvendiğini ifade ederek, Türkiye’ye dair yaptığı büyüme öngörüsünü yüzde 2,6’ya çıkarttı. Bankanın ilk tahmini ise yüzde 1,8 olarak kaydedilmişti. Banka tarafından yapılan açıklamada, dün açıklanan verilerin etkili olduğunun altı çizildi. “Türkiye’de açıklanan büyüme oranları bankamızı cesaretlendirdi. Türkiye’deki referandum sonrasında büyüme hızının artacağına olan inancımız arttı. Referandum sonrasında aksi bir durum yaşanmazsa ülkedeki güven ortamı artacak” şeklinde bir açıklama yapan banka, bu nedenlerle beklentilerini değiştirdiklerini kaydetti.

Goldman Sachs Tahmini

ABD’li diğer banka Goldman Sachs da tahminlerini revize eden bankalar araasında yer aldı. Banka 2017 öngörüsünü yüzde 2,3’lük orana taşıdı. Goldman Sachs daha öncesinde büyüme tahmini olarak yüzde 1,8’lik oranda bir öngörüde bulunmuştu. Banka yaptığı açıklamada büyümede en etkili kalemin ihracat olduğunun altını çizdi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.