Ana SayfaEkonomiBakanlıklar Açıkladı! Binlerce Personel Alınacak

Bakanlıklar Açıkladı! Binlerce Personel Alınacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Adalet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yapılan açıklamalara göre kısa süre içerisinde binlerce personel alımı gerçekleştirilecek. Artışa geçen işsizlik oranında düşüş sağlanması için kolları sıvayan bakanlıklar milli istihdam seferberliği kapsamında çalışmalar yürütmeye devam ediyorlar. Ülke genelinde işsiz sayısındaki artışın önüne geçmek için yapılan çalışmalar sonucunsa binlerce kişi iş sahibi olacak.

Adalet Bakanlığı Çağrıda Bulundu

Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 2750 hâkim ve savcı kısa süre içerisinde bakanlık personeline dahil edilecek. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre yazılı yarışma sınavı ve mülakat ile 9 – 5 dereceli olan kadrolara 2 bin adli yargı hakım ve sacı alınırken 750 de avukatlık mesleğinden gelem hâkim ve savcı adayı alınacak. Sınavın 3 Haziran 2017 tarihinde yapılacağını açıklayan bakanlık yetkilileri Adli Yargı Sınavına katılacak adayların saat 10:00’ da sınava başlayacağını Adli Yargı – Avukat sınavına katılacak adayların ise saat 11:00’da sınava başlayacaklarını hatırlattı.

Emniyet 10 Bin Polis Alacak

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı olan Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) 1000’i kadın olmak üzere toplamda 10 bin adet polis alımı gerçekleşecek. Adaylar gerekli eğitimler tamamlandıktan sonra uygun olanlar polis olarak görevlerine devam edecekler.

Maliye Bakanlığı Da Müjde Verdi

İstihdam seferberliği kapsamında yapılan açıklamadan biri de Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan geldi. Yakın zamanda Gelir İdaresi Başkanlığına 2000 gelir uzman yardımcısı alınacağını müjdeleyen Ağbal, istihdam sorununun çözülmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını bu konuda bütün birimlerin üzerlerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirdiklerini sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.