Ana SayfaKrediler10.000 TL İhtiyaç Kredisi! İşte Bankaların 2018 Kredi Faiz Oranları

10.000 TL İhtiyaç Kredisi! İşte Bankaların 2018 Kredi Faiz Oranları

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

10.000 TL İhtiyaç Kredisi başvurusunda bulunurken vadelere göre taksit ödeme tutarı ile gelirimizin orantılı olması ileri de sorun yaşamamamız için önemlidir.

Eğitim, tatil, evlilik, sağlık, mal ve hizmet alımları gibi kişisel ihtiyaçlarımız için kullanılan kredilerde vadeler 36 – 48 aya kadar uzamaktadır. Özellikle tatil ve özel tüketim harcamaları için alınan kredilerin kısa vadeli tercih edilmesi durumunda tüketicinin daha az faiz ödeyecek olması lehine olup mal ve hizmet alımlarında ise orta vadeli kredilerin tercih edilmesi gerekmektedir.

36 Ay 10.000 TL Kredi En Uygun Hangi Banka Veriyor?

2018 yılının ilk yarısında bankalar tüketiciler için özel faiz oranları sunmaktadır. Bankaların internet sayfalarından yayımlamış oldukları güncel faiz oranlarına baktığımızda 1 – 48 ay arası vadelerde; Türkiye İş Bankası %1.39 faiz, Türkiye Halk Bank %1.35 faiz, Qnb Finansbank %1.34 faiz, ING Bank %1.69 faiz, Akbank %1.58 faiz, Ziraat Bankasının ise %1.37 faiz oranı verdiği görülmektedir.

36 Ay 10.000 TL İhtiyaç Kredisi Taksit Ödeme Tutarları

  • Ziraat Bankası’nın 1-48 ay vadelerde vermiş olduğu krediye ilişkin 10.000 TL İhtiyaç Kredisi aylık %1.37 faiz oranına göre taksit hesaplaması yapıldığında 12 ay vadede 925,04 TL, 24 ay vadede 507,63 TL, 36 ay vadede 370,25 TL, 48 ay vadede ise 302,86 TL taksit ödemeleri olmaktadır.
  • Halkbank’ın 1-48 ay vadelerde verdiği krediye ilişkin 10.000 TL İhtiyaç Kredisi aylık yüzde 1,35 faiz oranına göre taksit hesaplaması yapıldığında 12 ay vadede 923,67 TL, 24 ay vadede 506,23 TL, 36 ay vadede 368,79 TL, 48 ay vadede ise 301,33 TL taksit ödemeleri olmaktadır.

Tüketici kredilerinde bankalar yasal mevzuat çerçevesinde %0,5 dosya masrafına ilave olarak hayat sigortası yapmaktadırlar. Tüketici kanunu gereği hesap işletim ücreti kaldırılmış olup tüketicilerin kullanım yaptıkları krediler için sigortası yapması ise kendi isteklerine bırakılmıştır.

Özellikle lüks ihtiyaçlara yönelik uzun vadeli tüketici kredi kullanımlarında gelecek de ipotek altına alınmakta olduğundan faiz ve geri ödeme konusunda dikkatli davranılmalıdır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.