Ana SayfaEkonomiSıfırın Altında 40 Derecede Domates Üretimi

Sıfırın Altında 40 Derecede Domates Üretimi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’nin en soğuk yerlerinden biri olan Van’ın Çaldıran ilçesinde ezber bozan bir yatırım gerçekleştirildi. Kış şartlarının oldukça çetin geçtiği ve zorlu şartlarda üretim gerçekleştirmenin nerdeyse imkânsız olduğu ilçede gerçekleştirilen 12 milyon liralık yatırım ile mevsim şartlarında yetiştirilme imkânı olmayan domates seralarda üretiliyor. 2016 yılının başında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan destek alarak 12 milyon liralık yatırım gerçekleştiren ve jeotermal enerji ile ısıtması gerçekleştirilen seralar kuran girişimci yaptığı yatırımın karşılığını almaya başladı. Yapılan yatırımın olumlu sonuç vermeye başladığını ve sıfırın altında 40 derece havanın kış ikliminde hâkim olduğu bölgede domates yetiştirmeyi başardıklarını söyleyen girişimci, bunun Van için bir ilk olduğunu sözlerine ekledi.

Yüksek Kalitede Üretim

Seranın 34 dönümlük arazi üzerine kurulduğunu ve son teknoloji ile donatıldığını 120 kilometre boru hattı döşenerek ısıtma işleminin gerçekleştirildiğini belirten girişimci, kış döneminde zaman zaman hava sıcaklığının sıfırın altında 40 dereceye kadar düştüğünü buna rağmen ısıtma sistemi uygun olan seralarda yüksel kalitede domates üretimi gerçekleştirildiğini söyledi.

Risk Aldık

Bölgede serada domates üretimin birçok kişiye hayal ürünü gibi geldiğini söyleyen girişimci, kış döneminde yoğun kar yağışı ve hava sıcaklığının çok düşmesi sebebi ile tedirgin olduklarını ancak gerekli mühendislik hesaplamalarının en yüksek seviyede yapıldığını için projenin planlandığı gibi tamamlandığını söyledi. Böyle bir işte riskin kaçınılmaz olduğunu söyleyen girişimci, alınan riskin karşılığında markalaşmaya doğru ilerlediklerini söyledi.

İhracat Artıyor

Üretimlerini hem yurt içinde hem de yurt dışındaki pazarlarda satışa sunduklarını belirten girişimci, Ukrayna, Rusya ve Moldova’dan gelen taleplere cevap vermekte zorlandıklarını, şu an için 40 kişiye istihdam olanağı sağladıklarını, yatırımlarını büyütmeyi planladıklarını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.