Ana SayfaEkonomiAlitalia’da Grev Krizi! Uçuşlar İptal

Alitalia’da Grev Krizi! Uçuşlar İptal

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Uluslararası uçuş hizmeti veren Alitalia havayolu şirketinde grev! Uçuşlar aksadı.

İtalyan şirket Alitalia’da çalışanlar greve gitti. Çalışanların şirketin yeni eylem planını protesto amaçlı grev yaptığı öğrenildi. Şirket personelinin hizmet vermemesi bazı uçuşların iptal olmasına neden oldu. Alınan bilgilere göre şirkete ait uçuşların yarısından fazlası grev nedeniyle iptal edildi.

İtalyan basınında çıkan haberlere göre uluslararası havayolu şirketi Alitalia, yeni eylem planı kapsamında iki bin kişiyi işten çıkardı. Şirkette çalışmaya devam eden personel maaşlarında indirime gitti. Personel maaşında yapılan indirim yüzde 20 ile yüzde 30 arasında farklılık gösterdi. Durum karşısında tepki veren havayolu şirketi personeli durumu protesto edeceğini duyurdu. 24 saat boyunca hizmet vermeyeceklerini açıklayan şirket elemanları grev yaparak ulaşımın aksamasına neden oldu.

Ülke basını Alitalia havayolu şirketinin sabah 7 ile 10, 18 ile 21 saatleri arasında sınırlı bir hizmet verdiğini duyurdu. Bu saatler arasında şirketin toplam uçuşun yalnızca yüzde 40 gibi küçük bir bölümünü gerçekleştirebildiği kaydedildi.

Yurt içi ve yurtdışı uçuşları yarısından fazlası iptal edildi. Yolcuların mağdur olmaması için, yolcular farklı havayolu şirketlerine yönlendirildi.

Grev ve uçuşların iptali sonrasında Alitalia havayolu şirketi açıklama yaptı. Sabah saatlerinde yapılacak uçuşlarda bazı aksaklıklar olabileceğini kaydeden havayolu şirketi, “Uçuşlar iptal edilebilir. Yada uçuşların saatleri değişebilir” dedi

Uluslararası hava taşımacılığı yapan Alitalia, 2014 yılında Etihad Havayolları ile ortak olmuştu. Etihad Havayolları şirketin yüzde 49’lük payını almıştı. Fakat bu ortaklık Alitalia’nın ekonomik sorunlarına çözüm getiremedi. İstenen ekonomik güce ulaşamayan şirket geçen dönemde personelde küçülmeye gitti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.