Ana SayfaEkonomiSGK: Anlaşmalı Tıbbi Malzemeci Aranmayacak

SGK: Anlaşmalı Tıbbi Malzemeci Aranmayacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçtiğimiz günlerde SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından açıklanan medikal ürünlerin eczanelerden ücretsiz alınması ile ilgili uygulama eczaneler ile protokol imzalanmadığı için uygulanmaya başlanmadı. Mevcut sistemde medikal ürünleri alırken para veren vatandaşların aylar sonra paralarını geri alabildiğini ve mağduriyet yaşandığını belirten SGK yetkilileri 31 Mart 2017 tarihi itibari ile   vatandaşların hiçbir ücret ödemeden medikal ürün satan yerlerden hasta alt bezi, kolostomi, ürostomi torbaları gibi ürünleri ücretsiz alabileceğini SGK’nın gerekli ödemeyi eczanelere yapacağını açıklamıştı. Yeni uygulama ile vatandaşın mağduriyetinin ortadan kalkacağını belirten SGK yetkililerinin yaptığı açıklama vatandaşlar tarafından memnuniyet ile karşılanmıştı.

Anlaşma İmzalanmadı

SGK’nın yaptığı bu duyurunun ardından açıklamada bulunan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, eczacıların sonradan sertifika alarak işlem yapan kurum sahipleri olmadığını kanunların verdiği yetki ve diploma ile tıbbi malzeme satışı gerçekleştirdiklerini bu yüzden SGK’nın yapmış olduğu son duyuruya istinaden henüz eczaneler ile anlaşma imzalanmadığını, vatandaşların tıbbi malzemeci aramasına gerek olmadığını, vatandaşların eski yöntemde devam edip eczanelerden tıbbi malzeme almaya devam edebileceğini söyledi.

Süreç Uzatıldı

Yurt genelinde 25 bin eczane bulunduğunu ve 7 gün 24 saat hizmet verilmeye devam edildiğini belirten Saydan, vatandaşların sağlık hizmetini kesintisiz alabilmesi için tıbbi malzemelerin temininin sağlanması gerektiğini bu yüzden kurumdan yapılan duyuru ile eski sistemin 31 Mayıs 2017 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

Protokol Yok

Saydan SGK’nın yaptığı duyuru sonrasında sistemin işleyişe geçemeyiş sebebinin SGK ve eczaneler arasında protokol imzalanmamasından kaynaklandığını, gerekli resmi işlemlerin tamamlanması sonrası vatandaşın daha kolay hizmet alacağını sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.