Ana SayfaEkonomiRusya Büyüme Tahminini Yüzde 2’ye Çıkardı

Rusya Büyüme Tahminini Yüzde 2’ye Çıkardı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Rusya, hedef büyüttü. Ülke büyümede yüzde 2 öngördü.

Rusya 2017 yılı enflasyon ve ekonomik büyüme tahminlerini değiştirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan ülkenin Ekonomik Kalkınma Bakanı, bu yılki enflasyon öngörülerini yüzde 4 seviyesinden yüzde 3,8 oranına çektiklerini açıkladı. Yıl başında yaptıkları yüzde 0,6 oranındaki ekonomik büyüme tahminini ise yüzde 2 seviyesine çıkardıklarını açıkladı.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Oreşkin ülke Merkez Bankasının yıl başında öngördüğü enflasyon seviyesine yılın ikinci yarısında ulaşacaklarını ifade ederek, 2017 yılı ekonomik durumunun olumlu seyrettiğini kaydetti. Oreşkin ülkenin büyüme durumunun da pozitif yönlü olduğunu belirterek, Bakanlığın büyüme oran öngörüsünün yüzde 2 olduğunun altını çizdi. Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı açıklamasında önümüzdeki 2 yıllık süreç içinde öngörülerinin olduğunu gelecek yıl ve 2019 senelerinde büyüme hızının yüzde bir buçuk seviyesine ineceğini bildirdi.

Ülkenin Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından yapılan tahmine göre, Rus sanayisi 2017’de yüzde 2 oranında büyüyecek. Sektör için yapılan ilk tahmin ise yüzde 1,2 oranındaydı. Rusya 2018 ile 2020 yıllarında ise sanayi sektöründe yüzde 2 ile yüzde 2,1 oranında büyüme bekliyor.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı tarafından yapılan tahminlere göre ülkenin para biriminin zayıflaması da beklentiler arasında yer aldı. Buna göre petrolün varil fiyatı 40 dolarlık seviyeye gerilediğinde, ülkenin para birimi rublenin dolar karşısında 68 ruble seviyesine inmesi bekleniyor.

Bakan açıklamasında döviz piyasası için alacakları önlemleri de açıkladı. Rusya piyasanın istikrarı için 18 milyar dolarlık ilave sermaye sağlanması gerektiğini tahmin ederken, 2017 yılı için gerekli ek sermaye miktarını on milyar dolar olarak kaydetti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.