Ana SayfaEkonomiTurkuaz Taksiler 15 Nisan’da Trafikte!

Turkuaz Taksiler 15 Nisan’da Trafikte!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Elektrikli taksiler 15 Nisan tarihi itibariyle İstanbul trafiğine çıkacak.

Bir süredir testleri yapılan elektrikli taksiler, trafiğe çıkmak için artık gün sayıyor. İstanbul’un elektrikli taksileri 15 Nisan itibari ile İstanbulluya hizmet vermeye başlayacak. Turkuaz renge sahip bu taksiler, İstanbul havasına karbondioksitte bırakmayacak.

Elektrikli turkuaz taksilerin indi bindi ücreti 9 lira 95 kuruş olarak belirlendi. Söz konusu taksilerin taksimetresi 3 lira 95 kuruştan açılacak. Kilometre başına ise 2,40 kuruş yazacak. Fiyatların diğer taksilerden farklı uygulanmasının nedeni ise elektrikli taksilerin lüks sınıfına girmesi! Lüks taksilerin tarifelerini belirleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu konuda yüzde 15’lik zam uygulama kararı vermişti. Yüzde 15 oranındaki zam elektrikli taksilerin tarifelerinde uygulanmaya başlanacak.

Alınan bilgilere göre İstanbul’da bir taksicinin aylık yakıt gideri yaklaşık 4 bin lira gibi bir rakamı buluyor. Elektrikli taksilerin aylık şart etme masrafı ise 2 bin lira civarında oluyor. Üstelik bu araçların iç ferah ve geniş dizaynıyla hem sürücüye hem de taksi kullanan kişiye konfor sağlıyor. Elektrikli araçlar tam şarj edildiğinde günlük 400 kilometre kat edebiliyor. Üstelik bu taksiler 150 kilometre hıza kadar performans sergileyebiliyor. Elektrikli taksilerin şarj olması bir saat içerisinde tamamlanıyor.

İlk etapta İstanbul trafiğine toplam 20 adet turkuaz taksinin çıkacağı ifade edilirken, ilerleyen dönemlerde elektrikli taksilerin sayısının artması bekleniyor. Bu yılın sonuna kadar kentte hizmet vermesi hedeflenen elektrikli taksi sayısı ise 600 olarak açıklandı. Bu kapsamda çalışmaların devam ettiğini bildiren yetkililer, İstanbul oksijeninden büyük tasarruf sağlanacağının altını çizdi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.