Ana SayfaEkonomiGoogle’ın Başı Dertte! Ücretlendirmede Cinsiyet Ayrımı

Google’ın Başı Dertte! Ücretlendirmede Cinsiyet Ayrımı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Google suçlamaları kabul etmese de kadın haklarını savunan sivil toplum kuruluşları, şirketin kadın çalışanlara düşük ücret verdiğini iddia etti.

Kadın hakları savunucusu sivil toplum kuruluşları Google dava açtı. ABD Çalışma Bakanlığı bünyesine açılan davanın konusunun, Google’ın kadın çalışanlara yaptığı ücret uygulaması olarak öğrenildi. Sivil toplum kuruluşları dava açmakla kalmayacaklarını, şirketi protesto edeceklerini de duyurdu.

ABD’deki kadın haklarını savunan sivil toplum kuruluşlarıyla başı dertte olan Google’ın çalışan ücretlerinde kadın, erkek ayrımı yaptığı haberi ses getirdi. ABD Çalışma Bakanlığı konu hakkında araştırma başlattı. Bakanlık şirket içerisinde aynı işi yapan erkelerin yüksek, kadınların düşük maaş aldığını tespit etti. Bu durumun sadece birkaç çalışan için geçerli olmadığını da alınan bilgiler arasında yer aldı. Şirket genelinde uygulanan bu durum bakanlığın incelemeyi genişletmesine neden oldu.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Google tüm suçlamaları ret etti. Şirket bünyesinde istihdam edilen personelin ücretlendirilmesinde performans, üretim ve kişisel becerileri baz aldığını savunan Google, kendini aklamaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya aracılığı ile mesaj vermeye çalışan Google, şirketteki tüm çalışanların maaşlarındaki farklılığı giderdiğinin altını çizen açıklamalar yaptı.

Şirket yönetimi konu hakkındaki suçlamalar karşısında zor duruma düşerken, Bakanlık soruşturmayı tamamladığında Google’a büyük para cezaları verilebilir. Bu nedenden dolayı şimdiden harekete geçen Google, kadın çalışanlarına yaptığı ücretlendirme haksızlığını gidermek için bazı girişimlerde bulunuyor. Davanın derinleştirilmesi durumunda ise şirket çalışanı kadınlar tazminat açma hakkına da sahip olacak. İlerleyen günlerde şirket çalışanı kadınların bu haksızlık nedeniyle Google dava açması da beklentiler arasında yer alıyor.

ABD’deki kadın hakları savunucusu sivil toplum kuruluşlarının şirketi, sokaklarda protesto etmesi ise Google’ın prestij kaybı yaşanasına neden olacak. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.