Ana SayfaEkonomiDepreme Hazırlıklı Olmak İçin Her Yıl 500 Bin Konut Yenilenmeli

Depreme Hazırlıklı Olmak İçin Her Yıl 500 Bin Konut Yenilenmeli

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Anayasa Değişikliği ile ilgili bir televizyon kanalında soruları yanıtlayan Mehmet Özhaseki, gündeme ilişkin konuların yanında Bakanlığı ile ilgili soruları da yanıtladı. Kentsel Dönüşüm çalışmaları hakkında detaylı bilgiler veren Özhaseki, “ Ülkemiz deprem kuşağında, konutlarımız da açık olmak gerekirse çok da sağlıklı değil. Yaşam alanlarımız bir depreme hazır denilemez. Özellikle de bilim insanları tarafından yapılan uyarıları dikkate almamız gerekirse 2030 yılına kadar büyük bir deprem için hazır olmamız gerekiyor. Bu da demektir ki bizim her yıl en az 400-500 bin konutu yenilememiz gerekmekte. Bunun yanında Güneydoğuda terör nedeni ile etkilenen yerler var. Oraların da elden geçirilmesi bizim için oldukça önemli.” dedi.

İmar Yönetmeliklerinde Değişiklik

Bakan Özhaseki, genel anlamda İmar Yönetmelikleri ile ilgili gerçekleştirmeyi planladıkları değişikliklerden bahsederek, her ilin aynı imar yönetmeliği ile idare edilmesinin mümkün olmadığını sözlerine ilave etti: “Kars ile Mersin’in ne iklimi bir, ne insanı bir ne de konut yapısı bir. O zaman imar yönetmeliği neden aynı olsun ki. Bunun yanında biz bir temel nokta hazırladık. Bu hazırladığımızı her ile gönderdik ve dedik ki, siz de kendi iliniz ile ilgili almanız gereken bir takım tedbirler varsa bize gönderin biz de inceleyelim. Şimdi illerden gelecek cevapları bekliyoruz. Bu çalışmanın sonucunda her ilin imar yönetmeli de farklı olacak böylece tek tip şehirleşme yaşanmayacak.” diye konuştu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.