Ana SayfaSigortaTrafik Sigortası Tavan Fiyatı Belli Oldu!

Trafik Sigortası Tavan Fiyatı Belli Oldu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Trafik sigortası tavan fiyat uygulaması hakkındaki tartışmalar devam ederken bu konu hakkındaki çalışmaların tamamlandığı ve sonrasında tavan fiyatın belli olduğu açıklandı. 

Trafik sigortası primleri çok uzun zamandır çeşitli tartışmaları da beraberinde getiriyordu. Bu süreç içerisinde sigorta şirketleri serbest fiyat uygulamasının devrede olmasından dolayı kendi aralarında yaşamış oldukları rekabetler sonrasında sürekli olarak haksız bir şekilde zam yapmaya başladılar. Bu zamlar sonrasında yeni fiyat uygulamasının hayata geçirilmesine karar verildi. 

Milyonlarca araç sürücüsü sigorta şirketleri tarafından yapılan zamlı fiyatlara isyan etmeye başlayınca Hazine tarafından şirketlere uyarı yapılmış ve fiyatlarda indirim yapılması gerektiğini belirtmişti. Bir dönem prim fiyatlarında indirim yapılacağı iddiaları gündeme gelmeye başlamıştı ancak durum sanıldığı gibi olmadı ve fiyatlarda herhangi bir indirim yapılması bir kenara bırakıldığı gibi sonrasında zamlı fiyatlar tekrar gündeme gelerek tartışmaların meydana gelmesine yol açtı. Hükümet konu hakkında devreye girerek yeni bir düzenlemenin getirilmesine karar verdi. Bu süreçte iyi kötü sürücüyü de ayıracak olan uygulamanın yani tavan fiyat uygulamasının devreye girmesine karar verildi. Artık tavan fiyatın üzerinde herhangi bir şekilde zamlı fiyat tarifesi uygulanamayacak. 

Tavan fiyat uygulamasının son rötuşlarının dün yapıldığı açıklanmıştı. Bu süreç içerisinde bugün milyonlarca sürücü tarafından merakla beklenen tavan fiyatlar açıklandı. İyi sürücülerin sigorta tavanı 470 lira olarak belirlendi. Arka arkaya kaza yapmış hasarlı sürücülerin primi ise 2 bin 137 lira olarak belirlendi. 3 yıl hiç kaza yapmamış olan sürücüler iyi sürücü sınıfından değerlendirmeye alınıyorlar. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.