Ana SayfaEkonomi4/C'li Çalışana Ek Ödeme Kararı

4/C’li Çalışana Ek Ödeme Kararı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kamu Denetçiliği Kurumu, Memur-Sen tarafından 4-C’liler için yapılan başvuruyu neticelendirdi.

Memur-Sen 4-C’lileri yakından ilgilendiren ek ödeme kaynaklı mağduriyet için Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvuru yapmıştı. İşte o başvuru Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından karara bağlandı. KDK’nın kararına göre 4-C kapsamında görevli olan personel yargının karar verdiği ek ödemeyi ve toplu sözleşme dahilindeki ek ödemeyi almaya hak kazandı.

4-C’liler Karardan Memnun

Sen 4-C’li çalışan personelin yakından takip ettiği karar sevinçle karşılandı. Bir süredir Kamu Denetçiliği Kurumu’nun vereceği kararı bekleyen çalışanların mağduriyetlerinin olumlu yönde çözülmesi ek ödeme almaya hak kazanmalarının önünü açtı.

Mağduriyet Giderildi

Geçerli olan sözleşmeye uyarınca 4-C’li personel, üçüncü dönem toplu sözleşme şartlarına göre 1.800 göstergesinin memur maaş katsayısı çarpım sonucuna göre ek ödeme almakta. Ama toplu sözleşme imzalanmadan önce mahkeme kararının çıkması 4-C’li personelin ek ödeme hakkına son vermişti. Son durumda toplu sözleşme imzalanmadan 750 TL seviyesinde ek ödeme alma hakkı olan söz konusu personel, toplu sözleşme imzalanması ardından ek ödemelerde düşüş yaşamıştı. Sözleşme sonrasındaki ek ödeme miktarı 15 TL seviyesine inmişti. İşte bu noktada Kamu Denetçiliği Kurumu’nun aldığı karar 4-C statüsünde çalışmakta olan personelin bu mağduriyetini giderdi.

Yapılan açıklama ardından Memur-Sen Genel Başkanı sonucu değerlendirdi. Alınan kararın 4-C kapsamında çalışan tüm çalışanlara hayırlı olmasını dileyen Başkan Ali Yalçın, “Kazanılmış olan bir hakkın kaybedilmemesi sendikamızı mutlu etti” şeklinde konuştu.

4-C statüsünde çalışan personelin ek ödeme almasının önü Maliye Bakanlığı ve ilgili kurumların konuyu yargıya taşıması ile gerçekleşmişti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.