Ana SayfaEkonomiPamuk Üretiminde Hedef 720 Bin Ton!

Pamuk Üretiminde Hedef 720 Bin Ton!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı pamuk üretimi hakkında açıklamalar yaptı. 2017 yılındaki üretim hedeflerini yüzde 20 oranında arttırdıklarını belirten Başkan Mutlu Doğru, 720 bin ton üretim yapacaklarını açıkladı.

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Türkiye’deki pamuk üretimi ve ülkenin ihtiyaç duyduğu rakamları içeren açıklamasında, ülkemizin yıllık bir milyon 600 bin tonluk ihtiyacının olduğunu, 2016’da üretilen miktarın 580 bin ton olarak gerçekleştiğini ve ihtiyacın kalan bölümünün ise ithal edildiğinin altını çizdi.

Birlik Başkanı Doğru, pamuk üretimine devlet desteğinin arttırılması gerektiğinin, desteklerin artması halinde üretiminde artacağını ifade ederek, “2016 yılında bir milyon ton civarında ithalat yapıldı. Üreticiler olarak bu yılki hedefimiz üretim miktarını yüzde yirmi oranında yükseltmek. 2017’de 720 bin ton kadar üretim yapmayı hedefliyoruz. Pamuk üreticisine verilen desteklerin artması halinde ise bu rakam daha da yukarıya taşınacak” dedi.

Yeni yıl itibari ile havza bazlı destek almaya başlayan pamuk üreticileri, bu modeli uygulanmaya başlamasıyla büyük avantaj elde etti. Söz konusu uygulama 941 ilçeyi bu yönde değerlendirdi. Her ilçe için belirli ürünlere destek uygulamasın işaret eden Başkan Mutlu Doğru, 21 ürünün destek konusu olduğunu bildirdi. Adana’nın her ilçesi ise havza kapsamına alındı.

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Çukurova bölgesinde pamuk üretiminin yeniden hız kazanması gerektiğine değinerek, “Bölgede sürekli olarak mısır üretilmesi toprağın veriminde düşüşe neden oldu. Hem bu duruma sebebiyet vermemek hem de ülkemizin pamuk ihtiyacını karşılamak adına bölgede pamuk üretimi daha yaygın olarak yapılmalı. Nöbetleşe ekim pamuk ihtiyacımız noktasında zorunluluk olarak karşımıza çıkarken, mısır arzında da dengeli bir üretim yapmış olacağız” şeklinde konuştu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.