Ana SayfaEkonomi2017'nin En Güçlü 5 İş Kadını! Listenin En Başarılı İsmi Güler Sabancı

2017’nin En Güçlü 5 İş Kadını! Listenin En Başarılı İsmi Güler Sabancı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2017’nin en güçlü 50 iş kadınını bir araya getiren liste açıklandı. Fortune Türkiye, tarafından hazırlanan liste iş dünyasında performansıyla dikkat çeken kadın liderleri ağırladı.

“En Güçlü 50 İş Kadını” listesinde birinciliği Sabancı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı aldı. Güler Sabancı, Sabancı Holding’i yaklaşık on senedir yönetmekteydi. Fortune Türkiye’nin hazırladığı “Global Liderler” listesinin birinciliğini ise Serpil Timuray aldı.

Güler Sabancı

Sabancı Holding’e kazandırdıklarıyla listenin birinci sırasına oturan Güler Sabancı, aile şirketinin net satışlarını bir yıl gibi kısa bir sürede yüzde 12 oranında arttırmayı başardı. Holdingin kombine net satışı 2016’dan bu güne 53 milyar 600 milyon lira artış kaydetti. Güler Sabancı söz konusu dönemde holdingin konsolide net karında yüzde 19’luk artışın yaşanmasına neden olacak kararlar verdi. Şirketin konsolide net kârı bir yılda 2 milyar 700 milyon liraya yükseldi. Aile şirketinin 2016’dan bu güne yaptığı yatırım miktarı ise 4 milyar lirayı aştı.

Gülsüm Azeri

Fortune Türkiye, OMV Türkiye CEO’sunun başarısını da gözden kaçırmadı.  Gülsüm Azeri’nin CEO olduğu OMV 2016’da cirosunu 30,790 milyara yükselttiğini açıkladı.

Pınar Abay

ING Bank Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay ve ekibinin bankaya katkıları da büyük oldu. Banka geçen yılın aktif toplamını 58 milyar lira olarak açıklarken, net karını ise 592 milyon lira olarak duyurmuştu. ING Bank’ın öz kaynakları ise 5 milyar 100 milyon olarak kaydedildi.  

Suzan Sabancı Dinçer

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyeler arasında yer alan Suzan Sabancı Dinçer, bankanın başarılı bir yılı geride bırakmasını sağlayacak kararlara imza attı. Bankanın toplam aktifleri 2016’da yüzde 17’lik dilimde artış kaydetti. Banka toplam aktifini 294 milyar lira olarak duyurdu. Ülke ekonomisine 219 milyarlık kredi desteği veren banka, 13 milyar liralık faaliyet geliri kazandı.

Canan Özsoy

General Electiric Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı olarak iş dünyasının en güçlü kadınları arasına giren Canan Özsoy, GE Türkiye’ye değer katan çalışmaların ismi oldu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.