Ana SayfaEkonomiOECD: En Fazla Vergiyi Belçika En Az Vergiyi Şili Ödüyor

OECD: En Fazla Vergiyi Belçika En Az Vergiyi Şili Ödüyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

OECD raporu üye ülkeler arasında en fazla gelir vergisini Belçika’nın, en az gelir vergisini ise Şili’nin verdiğini gösterdi.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü, örgüt üyesi ülkelerde gelir vergisi durumunu gösteren bir rapor hazırladı. Raporda en fazla gelir vergisi ödeyen vatandaşların Belçika’da, en az gelir vergisi ödeyen vatandaşların ise Şili’de olduğu kaydedildi. Buna göre Belçika’da çalışan bir vatandaş gelirinin yüzde 542lük bölümünü vergi olarak verirken, Şili’de çalışan bir vatandaş ise gelirinin sadece yüzde 7’lik kısmını gelir vergisi olarak veriyor. Türkiye’deki gelir vergisi oranı ise yüzde 38,1 seviyesinde gözlemlendi. Rapor Türkiye’deki vergi oranının OECD’e üye ülkeler arasında ortalamanın üzerinde olduğunu gösterdi. Tüm ülkelerdeki durum değerlendirildiğinde ortalama oran yüzde 36 seviyesinde çıkarken, Türkiye’deki durum yüzde 38’in üzerinde çıktı.

İşçisinde ne fazla gelir vergisi alan ülke Belçika oldu. Belçika’yı, Almanya takip etti. Almanya’daki yüzdelik dilim 49,4 olarak kaydedildi. Macaristan en fazla vergi ödeyenler listesinin 3. sırasında yer aldı. Macaristan’ı Fransa izledi. Fransa’daki oran ise yüzde 48,1 olarak açıklandı. Amerika’da bir işçinin ödediği gelir vergisi oranı ise yüzde 31,7’lik seviyede kendini gösterdi.

Ev az gelir vergisi ödeyen ülkelerin birincisi Şili olurken, ülkeyi Yeni Zelanda takip etti. Listenin üçüncü sırasında ise Meksika yer aldı.

OECD’e üye ülkeler arasında yer alan devletlerde; evli, eşi iş hayatına katılmayan ve 2 çocuğu olan bir işçi en fazla Fransa’da vergi verirken, Belçika, Yunanistan ve İtalya gibi ülkelerde bu oran yüzde 38 ile 40 arasında farklılık gösteriyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.