Ana SayfaEkonomiAraç Sahipleri Dikkat! Bunu Yaptırmamanın Cezası 1.206 Lira!

Araç Sahipleri Dikkat! Bunu Yaptırmamanın Cezası 1.206 Lira!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2018 yılının ilk üç ayında egzoz muayenesini yaptırmayan araçlara 373 bin 244 lira idari para cezası uygulandı.

3 Ayda 373 Bin Lira Ceza Kesildi

Egzoz muayenesini yaptırmak istemeyen araçlara kesilen cezalarda 2018 yılının ilk üç aylık dönemine ait rakamlar hakkında bilgi alındı. Bu yılın ilk çeyreklik döneminde 2 milyon 4 bin 75 adet aracın egzoz muayenesinin yapıldığı, muayenesini yaptırmayan 321 adet araca da idari para cezası kesildiği, bu araçlara kesilen para cezası tutarının toplam olarak 373 bin 244 bin lira idari para cezası uygulandığı açıklandı.

Trafikteki Araç Sayısı 15 Yılda 2.5 Kat Arttı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk tarafından egzoz muayeneleri ile ilgili bir açıklama yapıldı. Mustafa Öztürk açıklamasında hava kirliliği etmeninin insan sağlığının üzerinde olumsuz etkiler yarattığını, motorlu taşıtlardan kaynaklanan hava kirliliğinin büyük etkisinin olduğunu, trafikteki araç sayısının ve trafikteki sıkışıklığın artması ile orantılı olarak taşıtlardan kaynaklı olan hava kirletici emisyonun da aynı oranla artış gösterdiğini, Türkiye’de taşıt sayısının geride kalan 15 yıllık dönemde 2.5 kat arttığını ve 22 milyonu aştığını söyledi.

Egzoz Emisyonları Elektronik Ortamda Yapılıyor

Bakanlık Müsteşarı Mustafa Öztürk egzoz emisyon ölçümlerinin takip sistemi sayesinde elektronik ortamda yapıldığını, ölçümü gerçekleştirilen araçların fotoğraf kayıtlarının da diğer bütün ölçüm bilgileri ile birlikte sistemde kayıtlı olduğunu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kayıtlarına göre bu yılın ocak – şubat – mart aylarını kapsayan döneminde 2 milyon 4 bin 75 adet egzoz muayenesinin yapıldığını da belirtti.

Geçen Yıla Göre 225 Bin Adet Artış Oldu

2018 yılının ilk çeyreğinde yapılan egzoz muayenelerinde 2017 yılının ilk çeyreğine göre egzoz muayenelerinde 225 bin 382 adet ölçüm artışı oldu.6 Mayıs 2018 tarihi itibariyle bakıldığında 2 milyon 879 bin 423 adet ölçüm yapıldığı öğrenildi.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.