Ana SayfaEkonomiRusya’dan Beklemeyen Hamle! Tohum İhracatçısı Umutlu

Rusya’dan Beklemeyen Hamle! Tohum İhracatçısı Umutlu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Rusya ithalatta yasaklara devam ederken, tohum ithalatını istisna olarak duyurdu.

Rusya tohum ithalatı hakkında flaş bir karar verdi. Türkiye’den ithal edilen sebze ve meyveye yönelik yasaklar uygulayan ülke, tohum ithalatında aynı kararlılığı gösteremedi. Ülkede baş gösteren tarımsal hastalıklar ardından hem üretim miktarı düştü hem de Türkiye başta olmak üzere birçok ülke Rusya’dan ithal ettiği buğdaya ambargo uygulamaya başladı.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Rusya’nın tohum konusunda aldığı karar Türkiye’deki ihracatçının umudu oldu. Bu yıl tohum alımında yasakları kaldıran Rusya sektörün yeniden hareketleneceğinin sinyallerini verdi. Konu hakkındaki açıklama MAY Tohum Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısından geldi. Yusuf Yormazoğlu iki ülke arasında yaşanan kriz ardından, bu yıl tohum ihracatının artmasını beklediklerini kaydetti. Özellikle geçtiğimiz sene Rusya’ya ihracat yapan ihracatçıların zor bir yılı geride bıraktığının altını çizen Yormazoğlu, tohum istisnasının sektörü canlandıracağını bildirdi. Türkiye’deki Ayçiçek üretim ve ihracatına değinen Başkan Yardımcısı, ülkemizde birçok yabancı girişimcinin de bu alanda üretim yaptığına dikkat çekti.

Bu kapsamda Türkiye Ayçiçek tohum ihracatında önemli bir konumda yer alırken, Rusya’nın da en iyi alıcıları arasında bulunuyor. Başkan Yardımcısı Yormazoğlu da işte bu noktaya değinerek, “2016 yılında tarım sektörü bazı kısıtlamalarla karşılaştı. Fakat tohum ihracatı konusunda ihracatın önünde herhangi bir engel yoktu. Bu yıl hayata geçen Milli Tarım Projesi hem üretimi hem de ihracatın artmasını sağlayacak. Sertifikalı tohum kullanımıyla kaliteli ürün elde edilecek. Desteklemeler ise sektörde hareketli bir dönemin başlamasına neden olacak” şeklinde konuştu. 2018 yılı itibari ile sertifikalı tohum kullanan binlerce üretici devlet desteğinden yararlanma şansı elde edecek. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.