Ana SayfaEkonomiYumurta Üretimi Yüzde 6,3 Düştü! Fiyatlar Aynı Kaldı

Yumurta Üretimi Yüzde 6,3 Düştü! Fiyatlar Aynı Kaldı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye İstatistik Kurumu Şubat dönemi kümes hayvancılığı üretim verilerini açıkladı.

TÜİK, tavuk yumurtası üretiminin Şubat ayında yüzde 6,3’lük oranda düştüğünü bildirdi. Ocak ayına kıyasla üretimi yüzde 6,3 oranında gerileyen yumurta üretimi 1 buçuk milyar adet oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu, 2017 yılının Şubatında kümes hayvancılığı üretim istatistiklerini kamuoyu ile paylaştı. Kurum tarafından yayınlanan istatistiklere göre Şubat ayında hayata geçen yumurta üretim miktarı, Ocak ayı ile karşılaştırıldığında yüzde 6,3 oranında düşüş kaydetti. 2016 yılının şubat dönemine göre ise yüzde 4,7 oranında artış yaşadı. Toplam üretim miktarı ise bir buçuk milyar adet olarak bildirildi.

2017’nin Şubatında kesilen tavuk sayısının düştüğünü tespit eden Türkiye İstatistik Kurumu, yüzde 5’lik düşüşe dikkat çekti. Şubat ayında kesimi yapılan tavuk sayısı 89 milyon olarak açıklandı. Kümes hayvancılığını kapsayan hindi kesim oranında da düşüş belirlendi düşüş miktarı yüzde 7,4 olarak açıklanırken, kesilmiş olan hindinin sayısı 252 bin seviyesinde kaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu istatistiklerine göre tavuk eti üretimi de Şubatta düşüş yönlü bir seyir izledi. Ocak ayına göre düşüş yüzde 4,4 oldu. Toplam üretim miktarı ise 154 bin 523 ton ile sınırlı kaldı. Hindi etinin üretim miktarı da düşüşten nasibini aldı. Yüzde 13,3 oranında düşüş yaşayan hindi eti üretiminin toplamı iki bin 422 ton olarak tespit edildi.

Mevsimsel ve takvimsel etkilerden arındırılan tavuk etinin üretim miktarı Ocak ayı ile karşılaştırıldığında yüzde 1,1’lik düşüş belirlendi. Geçen yılın Şubat ayına göre üretim miktarı yüzde 8,6’lık artış yaşadı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.