Ana SayfaGündemİlk Büyükanne Maaşları Verildi

İlk Büyükanne Maaşları Verildi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Pilot uygulama olarak başlatılan büyükanne maaşlarında ilk ödemelerin yapılmaya başlandığı açıklandı. 

Türkiye’de yeni bir uygulama olarak başlatılan büyükanne maaşları binlerce büyükanneyi heyecanlandırmıştı. Kadınların çalışma hayatında desteklenmesi için devlet tarafından çeşitli destekler sağlanmaya devam ederken bu süreç içerisinde anne olan çalışan kadınların da desteklenmesine devam edildi. Kadınların çalışma hayatı içerisinde istihdamı artırmaları için çalışmalar devam ederken süt parası, doğum parası, doğum izni, yarı zamanlı çalışma ve daha pek çok uygulama hayata geçirildi. 

Geçtiğimiz aylarda Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak bir düzenleme içerisine gidilmiş, tüm finansal destekler sağlanmış ve torun bakan büyükannelere de maddi açıdan destek olmak için yeni çalışmalar yapılmıştı. Bu çalışmalar sonrasında artık doğum yapan annenin çalışma hayatına tekrar dönebilmesi için teşvik niteliğinde olduğu açıklandı. Yapılan incelemelerde genellikle doğrum yapan annelerin minik bebeklerini yabancı bakıcılara emanet etme konusunda sıkıntıları olduğu ve bebeklerinden ayrılamadıkları için iş hayatlarını sonlandırdıkları tespit edilmişti. Bu durum kadın istihdamını düşürdüğü için Bakanlık tarafından yeni bir düzenlemeye gidildi. 

Torun bakan büyükannelerin sayılarının artırılması, bu kişilerin maddi açıdan desteklenmesi için belirli şartları taşıyan büyükannelere ödeme yapılmasına karar verildi. Uygulamanın başarılı olup olmayacağının anlaşılması için öncelikli olarak pilot iller belirlendi. 10 farklı ilde hayata geçen düzenleme ile birlikte 6 bin 500 adet büyükannenin başvuruları olumlu şekilde sonuçlandı. Bir aylık sürenin geçtiğimiz günlerde tamamlanmasının ardından ilk büyükanne maaşları ödenmeye başladı. Aylık 425 lira verildiği açıklandı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.