Ana SayfaEkonomiÇilek Yetiştiriciliği Projesinde Teslim Zamanı!

Çilek Yetiştiriciliği Projesinde Teslim Zamanı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’de çilek yetiştiriciliğinin artması için fide ve sulama malzemeleri destekleri devam ediyor.

Üreticinin daha fazla çilek üretmesinin önünü açacak uygulamalarla, yıllık üretim miktarının arttırılması hedefleniyor. Bu kapsamda çilek yetiştiricilerine sağlanan desteklere bir yenisi daha eklendi. Kırklareli İl Özel İdaresi söz konusu projeye finans desteği verdi. Kırklareli’nde üretim yapmak isteyen ve projelerini ilgili makamlara ulaştıran 52 üreticiye destekler teslim edildi. “Çilek Yetiştiriciliği Projesi” kapsamında üretici çiftçilere fide, malç ve su boruları teslim edildi.

Kırklareli’nde çilek üreticileri bir süredir üretim yerlerini çilek meyvesi için uygun hale getirme çalışması halindeydi. Çilek Yetiştiriciliği Projesine dahil olmak için yapılan çalışmalarda sona gelindi. Toprak ve iklimlendirme faaliyetleri tamamlandı. 52 çilek üreticisi proje dahilinde verilen fide ve sulama teknolojisi desteklerinden yararlanmaya hak kazandı. Bu hak sahipleri arasında yer alan vatandaşlara çilek fideleri ve sulama sistemleri Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürünce teslim edildi. Ümit Ortan ve çilek üreticilerinin bir araya geldiği teslimde, Müdür Ortan kentte üretim yapmaya başlayacak tüm çiftçilere bereketli bir hasat mevsimi dileklerini iletti. Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak her zaman üreticinin yanlarında olduklarının altını çizen Ortan, çilek üretiminin hem ülke hem de hane halkı ekonomisine büyük katkılar sağlayacağına dikkat çekti.

Kırklareli’nde çilek üretecek vatandaşlar, kendilerine verilen desteklerden dolayı memnun olduklarını ifade etti. Çilek Yetiştiriciliği Projesinin kent ve kendileri için önemli bir adım olduğunu belirten üreticiler; projeye destek sağlayan, projenin hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür etti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.