Ana SayfaEkonomiEPDK’dan Ceza Yağdı!

EPDK’dan Ceza Yağdı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son günlerde yaptığı düzenlemeler sayesinde sektörde tam bir güven ortamı oluşturmaya çalışan Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’ndan (EPDK) bu kapsamda yeni bir uygulama geldi. Sektörde faaliyet gösteren ancak yeterli şartlara haiz olmayan şirketler hakkında keskin kararlar uygulayan EPDK doğalgaz ve dağıtım şirketlerinin işlerini en iyi şekilde yapmaları için caydırıcı cezalar uygulayarak sistemin güvenli bir şekilde işlemesi için çaba sarf ediyor. Gereken durumlarda doğalgaz dağıtım ve akaryakıt şirketlerine kayyum atanabileceği ve kayyum atanmasının ardından lisans iptalinin yaşanabileceği açıklamasını yapan EPDK çalışma şartlarında hassasiyet göstermeyen şirketler için katı uygulamalarında ısrarcı olacağa benziyor. Resmî gazetenin günkü sayısında yayımlanan ilana göre EPDK 3 akaryakıt şirketine toplamda 490 bin Türk Lirası tutarına ulaşan ceza verilmesine karar verdi.

Ceza İçin Farklı Sebepler

Resmi gazetede yayımlanan ilana göre 3 akaryakıt şirketine otomasyon sistemine müdahale edilmesi, akaryakıt istasyonunda gizli tank bulundurulması, otomasyon sisteminin çalışmaması, marker seviyesinin geçersiz olması, akaryakıt istasyonunda petrol türevi organik sıvı ve bitkisel yağ karışımından oluşan ya da akaryakıt tanımına uymayan ürün ikmal edilmesi, gizli düzenek tertip edilmesi, yeniden satış amacı ile akaryakıt satılması ve lisansa esas teşkil eden belgelerde yetkili kurumlarca belirlenen kriterlere aykırı sabit ya da seyyar tank bulunması gibi sebepler belirtilerek ceza kesilmesine karar verildi.

Yazılı Savunma İstendi

Resmî gazetede yayımlanan ilana göre 3 şirkete toplamda 490 bin lira ceza kesilmesine karar verildi. Bunun yanı sıra EPDK benzer sebepler ile ceza kesilen 4 şirketin yazılı savunma yapmasını isterken bir şirketin de dağıtıcı lisansının iptal edilmesine karar verdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.