Ana SayfaEkonomiGümrük Borçlularına Online Takip Dönemi!

Gümrük Borçlularına Online Takip Dönemi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, kesinleşmiş vergi borcu olanları takip etmek için KATBİS sistemini devreye sokmaya hazırlanıyor.

Bakanlığın devreye sokmaya hazırlandığı yeni sistemle birlikte kesinleşmiş vergi borçlularının online olarak takip edilmesi sağlanacak. Kesinleşmiş Gümrük Alacaklarının Takibi alacakların hızlı ve etkin bir şekilde takip ve tahsil edilmesini sağlarken, işlem süresini de minimum seviyeye çekecek. Bu hedefle söz konusu sisteme geçmeye hazırlanan Bakanlık, online takip sistemi için düğmeye bastı. Borçluların üzerine olan malları, hakları ve alacak durumlarını online olarak görebilme imkanı tanıyan bu yeni sistem, hem takip adına hem de alacakların tahsilatı adına önemli bir adım oldu. Alacakların tespit edilmesini de beraberinde getirecek sistem, haciz işlemlerinin takibine de online takip kapısını açtı. Elektronik ortamda yapılacak tüm bu işlemler işgücü ve zamandan tasarruf edilmesini sağlayacak.

Kesinleşmiş Gümrük Alacaklarının Takibi sisteminin teminatların sorgulanması noktasında da devrede olacağı öğrenildi. Kamuya borcu olanların alacak miktarı kadar teminata bloke koymanın söz konusu olduğu sistemde; borçlunun diğer gümrüklerde yaptığı tüm işlemlerde inceleme altına alınabiliyor. Bu gümrüklerdeki işlemlere bloke uygulanabiliyor. Sistem alacakların hızlı ve etkili şekilde tahsil edilmesi için tüm imkanların değerlendirildiğini gösteriyor.

Bankadaki Hak ve Alacaklarda Görüntülenecek

Bu kapsamda önceliği işlemlerin süresini kısaltmak olan sistem, tahsilatta ve takipte büyük kolaylıkları beraberinde getirecek. Amme alacaklarına karşı en kısa sürede tahsilat yapmaya imkan veren sistem, kamu borçlusunun bankalardaki haklarından alacaklarına kadar her ayrıntının mercek altına almasını sağlayacak. İşlemler bilgisayarlar aracılığı ile kısa sürede sonuca ulaştırılacak. Sistem ile ilgili çalışmalar ise aralıksız devem ediyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.