Ana SayfaEkonomiIsırgan Otu Lifini İpliğe Dönüştürdüler! Hedef Kumaş Üretimi

Isırgan Otu Lifini İpliğe Dönüştürdüler! Hedef Kumaş Üretimi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sağlıklı yaşamın sırlarından olan ısırgan, şimdide giyime gözünü çevirdi.

Giresunlu kadınlar ısırgan otunun liflerinden ip üretimi yapmayı başardı. Ürettikleri bu iplerle çorap örerek satan kadınlar, giyim sanayisine ısırgan otu ipinin de giriş yapacağının ilk sinyallerini verdi. Giresunlu kadınların hedeflerinde kumaş üretiminin olduğu öğrenilirken, Giresunlu yaratıcı kadınlar bu kumaşları hem iç pazara hem de dünyaya satmayı planlıyor. Isırgan otu lifinin kullanılmasıyla üretilen ipler yüzde yüz doğal ve sağlıklı olarak nitelendiriliyor.

Tekstilin ana maddesi olan iplik üretiminde bir ilke imza atan Giresunlu girişimci kadınlar, üretim aşamasında testleri başarıyla sonlandırdı. Isırgan otu ipinin üretilmesi sonrasında bu iplerle üretime geçen kadınların çorap ve süs eşyası yaptıkları kaydedildi. İp üretimindeki kararlılıklarını kumaş üretiminde de göstereceklerini ifade eden Giresunlu kadınlar kendilerine bu konuda destek verilmesini talep etti. Hem yöreye hem ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaklarını düşünen kadınlar yetkililere seslendi.

Isırgan otu ipi üretimi yapan kadınlar, “Bu güne kadar ısırganı çorbalarda, bitki çayların ve sağlık alanında kullandık. Isırgan şifa deposu olarak tüm dünya tarafından kabul ediliyor. Bizlerde bu şifa dolu bitkinin liflerinden ip üretmeyi başardık. Ürettiğimiz iplerle de çorap ve süs eşyaları örüyoruz. Bu iplerin kumaş üretiminde kullanılması için yetkililerden destek bekliyoruz. Konuyla ilgili bir projenin hayata geçmesini bekliyoruz. Proje hazırlanıp, uygulanırsa yöremiz kadınları için yeni bir gelir kapısı açılmış olacak. Şimdilik kendi imkanlarımızla üretim yapabiliyor, sipariş üzerine atkı ve çorap gibi küçük giyim eşyaları üretebiliyoruz” şeklinde açıklamalar yaptılar.

Seslerini duyurmaya çalışan Giresunlu kadınlar yetkilerden destek bekliyor.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.