Ana SayfaEkonomiEmisyon Skandalının Faturasına 10 Milyar Dolar Daha Eklendi!

Emisyon Skandalının Faturasına 10 Milyar Dolar Daha Eklendi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Emisyon skandalının adı Volkswagen, ABD’deki araçlarını geri çağırmaya başladı. Kiralanan depolar doldu taştı.

Hileli yazılımla emisyon testlerinden geçen Volkswagen, Amerika’daki araçlarını geri çağırmaya devam ediyor. Şu ana kadar toplamda 475 bin aracını geri çağırdığı öğrenilen Volkswagen, gelen araçlar için dev depolar, stadyumlar ve limanlar kiraladı. Volkswagen markasının kiraladığı depoların dolduğu, yeni depolar aradığı ifade edildi. Bu skandalın faturasına 10 milyar dolar daha eklendi.

Volkswagen, ABD’ye bu skandal sonrasında 14 milyar 700 milyonluk tazminat ödemeyi kabul etmişti. Hileli yazılımla testlerden geçen araç sahiplerine ise 10 milyar dolarlık ödeme yapacağını açıklayan Volkswagen, araçlarını geri almaya devam ediyor. 2016’nın Kasımından bu güne Volkswagen’in depolarına 475 binin üzerinde aracın geri geldiği ifade edildi. Volkswagen, mağdur olan müşterilerine önümüzdeki iki yıllık süreçte araçlardaki sorunun çözüleceği garantisini vaat etti. Sorunun açıklanan süre içerisinde çözülmemesi durumunda ise müşterilere ekstra tazminat ödemesi yapılacak.

Volkswagen konu hakkında geçen hafta bir açıklama yapmıştı. ABD’deki 238 bin dizel aracın alındığını ifade eden açıklamada, söz konusu araçlardan altı binden fazlasının tamir edilerek geri gönderildiği bildirilmişti.

Hileli yazılımla testlerden geçen toplam aracın 475 bin adet olduğu tahmin ediliyor. Volkswagen bu araçlardan 240 binini geri aldı. Bayilere geri gelen araçlara 12,50 ile 40 bin dolarlık ödemeler yapıldı. Alman devi marka geri alımlarda ciddi boyutlara ulaşan geri ödemeler yaparken, şirket depo sıkıntısıyla da başa çıkmaya çalışıyor. Depolarında yer kalmayan Volkswagen, yeni depo arayışını sürdürüyor. Amerika ise Alman devi otomobil markasının her hareketini yakından takip ediyor. ABD bu araçların kesinlikle geri alınmayacağının da sinyalini veriyor.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.