Ana SayfaEkonomiKozmetik Devi Fransızlara Satılıyor!

Kozmetik Devi Fransızlara Satılıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Tekin Acar satış için düğmeye bastı. Tekin Acar Kozmetik’in yeni sahibi Fransız Sephora Kozmetik olacak.

Kozmetik sektörünün öncü firması Tekin Acar’ın satılacağına dair ilk sinyalleri şirketin yönetim kurulu başkanı tarafından verilmişti. Alınan bilgilere göre Tekin Acar, bu gün Rekabet Kuruluna satış için bildirim yaptı. Türkiye’de 79 adet mağazası bulunan Acar Kozmetik’in Sephora Kozmetik’e satılacağı da gelen bilgiler arasında yer aldı.

Şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütmekte olan Tekin Acar satış için ilk sinyalleri 2017’nin başında vermişti. Bu konuda dövizde devam eden hareketlilik ile ek vergilerin yükümlülüklerinden bahseden Acar, 79 mağazadan bazılarını kapatmayı planladıklarını ifade etmişti.

İşte bu gelişmeler ardından uzun bir süre geçmeden Tekin Acar Kozmetik’in Fransız Sephora Kozmetik’e devredileceği bilgisi gündeme düştü. Konu hakkında Rekabet Kurulu’na bilgi verdiği ifade edilen Tekin Acar Kozmetik, satış için resmen düğmeye basmış oldu. Rekabet Kurulu’nun devri onaylaması halinde ise Tekin Acar Kozmetik’e ait olan tüm haklar Fransız Sephora’ya geçmiş olacak.

Tekin Acar Kozmetik’in sektöre giriş yılını 1979’lu yıllara dayanırken, aradan geçen zaman içerisinde şirket küçük bir işletmeden dev bir markaya dönüştü. Tekin Acar Kozmetik’in şu anda yurtta toplam 79 adet mağazası bulunuyor. Bu satış mağazalarında ise 430 kişi istihdam ediliyor.

Tekin Acar Kozmetik’i satın alacak olan Sephora Kozmetik ise Fransa’nın Tekin Acar’ı denebilir. Sephora Kozmetik’in Fransa genelinde sahip olduğu mağaza sayısı 300’ü buluyor. Şirketin dünyanın farklı ülkelerinde bulunun mağaza sayısı ise bin 700 olarak ifade ediliyor. Sephora Kozmetik’in Türkiye’deki mağaza sayısı ise 24 olarak kaydedilirken, şirketin mağazalarındaki personeli 25 binin üzerinde tahmin ediliyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.