Ana SayfaEkonomiSaatte 88 Adetlik Üretim, 73 Adetlik İhracat!

Saatte 88 Adetlik Üretim, 73 Adetlik İhracat!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İhracat şampiyonu otomotiv sektörü 2017’nin birinci çeyreğinde hem üretimi hem ihracatı yükseltti.

Otomotiv sektörünün kalbi konumunda olan Bursa 2017’ye hızlı bir giriş yaptı. 2017’nin Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan dönemde saatte 88 adetlik çıktı elde eden Bursa’daki otomotiv sektörü, ihracatını da bu doğrultuda arttırdı. Üretim çıktısı saatlik bazda hesaplandığında 88 adetle rekora koştu. 88 adetlik üretimin 73 adeti ise doğrudan ihraç edildi. Kalan 15 adet ise iç piyasaya sunuldu.

Türkiye’de otomotiv sektörünün lider markaları Bursa’daki üretim merkezlerinde tam kapasite çalışarak, hem markalarına hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağladı. İhracat rakamları son yılların en yüksek seviyesinde ilerledi. Sektör 2017’nin birinci çeyreğinde toplam 424 bin 219 adet üretime imza attı. Bu rakama traktör üretimi dahil edilmedi.

Bursa toplam üretimden ciddi bir pay alırken, alınan bilgilere göre kentim toplam üretimden aldığı payın yüzde 44,87 oranında olduğu kaydedildi. Bursa kentinde faaliyet gösteren otomotiv sektörünün lider marklarının günlük üretim adetleri ise iki bin 115’i geçti. Bu miktar saatlik bazdaki üretimin 88 adet olduğunu gösterdi.

Bir araştırma şirketinin verilerine göre, sektör geçen ay üretimini yüzde 23’lük oranda artırmayı başardı. Mart ayında üretilen toplam araç sayısı 157 bin 729 adetlik sınırı gördü. 2016 ile 2017’nin birinci çeyrekleri karşılaştırıldığında ise artışın yüzde 44’ü bulduğu kaydedildi. Yılın birinci çeyreğinde rekora imza atan sektör, önümüzdeki dönemlerde de aynı performansı sergilemeyi hedefliyor. Yılın en iyi ihracatını yapan sektör olarak lider konumda olan otomotiv sektörü, bu yılında ihracat şampiyonu olacak gibi görünüyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.