Ana SayfaEkonomiTMO Pazartesi Fındık Alımına Başlıyor

TMO Pazartesi Fındık Alımına Başlıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Fındığın üretici fiyatlarında çok ciddi bir dalgalanma olduğunu, bu dalgalanmaları yakından takip ettiklerini ve çözüm bulmak adına TMO kanalı ile fındık alımı gerçekleştirileceğini açıklayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, TMO tarafından alımların 24 Nisan 2017 Pazartesi gününden itibaren başlayacağını, fiyatların üreticiyi memnun edeceğini açıkladı. Fındığın özellikle Orta Karadeniz’de temel geçim kaynağı olduğunu, bu bölgedeki üreticilerin bu fındık sezonunda çok sıkıntılar yaşadığını hem fiyat düşüklüğü hem rekolte düşüklüğü hem de külleme sorunu ile başa çıkmak zorunda kaldıklarını belirten Çelik, Türkiye’de toplamda 702 bin hektar alanda fındık üretimi gerçekleştirildiğini, bu alanda 500 binin üzerinde üreticinin aktif olarak bulunduğunu, son 6 yıl içerisinde ortalama olarak 550 bin ton fındık üretimi gerçekleştirildiğini söyledi. TMO kanalı ile fındığa müdahale edilmesinin olumlu sonuçlar vereceğini belirten Çelik, üreticiler için fındık ile ilgili çok ciddi desteklerin sunulduğunu, alan bazlı gelir desteğinin üreticinin yükünü hafiflettiğini ve maliyetin yaklaşık olarak yüzde 42’sinin bu destek ile karşılandığını söyledi.

Fiyatlar Açıklandı

Pazartesi gününden itibaren TMO tarafından fındık alımının gerçekleşeceğini hatırlatan Çelik, Giresun kalite fındığın kilogram fiyatının 19,5 lira olarak belirlendiğini, Levant kalite fındığın kilogram fiyatının ise 10 liradan belirlendiğini söyledi.

Dalgalanma Sona Erecek

Fındığın üretici fiyatlarında çok ciddi bir dalgalanma yaşandığını belirten Çelik, bu durumun üretici açısından çok üzücü olduğunu, üreticinin emeğinin karşılığını alması gerektiğini, dalgalanmaları izlediklerini ve bunun sonucunda TMO kanalı ile fındık alınmasına karar verildiğini açıkladı.

Lisanslı Depo Çalışmaları

TMO’nun lisanlı depo çalışmalarında son aşamaya gelindiğini belirten Çelik, lisanslı depoların tamamlanması ile rekabet gücünün daha da güçlü hale geleceğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.