Ana SayfaEkonomi3 Kentin Rüzgârı 3 Milyon Evi Aydınlatıyor

3 Kentin Rüzgârı 3 Milyon Evi Aydınlatıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Coğrafi konum itibari ile rüzgâr enerjisinin üretilmesine çok müsait bir konumda olan Türkiye’de her geçen gün rüzgâr enerjisi ile ilgili yapılan yatırımlardan olumlu sonuçlar alınmaya devam ediyor. Sahip oldukları rüzgâr enerjisi ile 3 ilde üretilen elektrik ile milyonlarca evin elektrik ihtiyacı karşılanabilecek duruma geldi. Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliğinden (TÜREB) alınan bilgilere göre İzmir, Manisa ve Balıkesir’de kurulu olan 2 bin 822 megavatlık kurulu güç sayesinde yaklaşık olarak 3 milyon hanenin elektrik ihtiyacına eş değer elektrik üretimi gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz yıl devreye alnına 1387 megavat kurulu güç ile birlikte Türkiye’de toplam rüzgâr kurulu gücü 2016 yılı sonu itibari ile 6106 megavata ulaştı. Türkiye’nin coğrafi konum itibari ile rüzgâr enerjisi açısından çok büyük avantaja sahip olduğunu belirten yetkililer, bu rakamların ilerleyen zamanlarda gerçekleştirilen yatırımlar sayesinde daha yükseklere çıkabileceğini böylelikle hem elektrik ithalatında azalma yaşanacağını hem de ülke ekonomisine katkıda bulunulacağını söylüyor.

Dünyada 7. Sırada

Toplam kurulu rüzgâr gücü ile Türkiye’nin Avrupa’da üçüncü sırada yer aldığını belirten yetkililer, dünya sıralamasında ise 7.  Sırada yer alındığını, rüzgârın toplam enerji üretimi içerisindeki payının yüzde 7,7’ye ulaştığını söyledi. Türkiye’de rüzgâr enerjisinde işletme anlamında 152 adet firma halen aktif durumda bulunuyor.

İzmir Birinci Sırada

Rüzgâr enerjisi üretimi sırlamasında İzmir’in 1169 megavat kurulu gücü ile toplam rüzgâr enerjisi üretiminin yüzde 19’unu karşıladığını ve birinci sırada yer aldığını belirten yetkililer, Balıkesir’in 1014 megavat kurulu güç ile üretimin yüzde 17’sini, Manisa’nın ise 639 megavat kurlu güç ile üretimin yüzde 10’unu karşıladığını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.