Ana SayfaEkonomiEuro Bölgesi ve AB’nin Yıllık Enflasyon Verileri Açıklandı!

Euro Bölgesi ve AB’nin Yıllık Enflasyon Verileri Açıklandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Euro Bölgesi enflasyon oranlarını Mart ayında geri çekmeyi başardı. Bölgede Mart ayı yıllık enflasyon rakamı yüzde 1,5 seviyesine kadar geriledi. AB üyesi 17 ülkenin Mart ayı yıllık enflasyonu da düşüş yönlü hareket etti.

Euro Bölgesi

19 üyesi bulunan Euro Bölgesinde Şubat ayında açıklanan yıllık enflasyon rakamı yüzde 2 olarak kaydedilmişti. Avrupa İstatistik Ofisi tarafından tutulan kayırlar baz alınarak yapılan değerlendirmeye göre Euro Bölgesi yıllık enflasyon rakamını yüzde 0,5 oranında düşürmeyi başardı.

19 üyeli Euro Bölgesi “Nihai Çekirdek Enflasyon” oranlarında ise geçen ay yüzde 0,7’lik artış kaydetti.

Avrupa İstatistik Ofisi, 2017’nin Martında yıllık enflasyona etki eden kalemleri de tek tek açıkladı. Ofis verileri değerlendirdiğinde enflasyonun artmasında en önemli kalemin taşıt yakıtlarının fiyatlarındaki artış olduğunu belirledi. Bu kalemi kalorifer yakıtları ve sebze fiyatları takip etti. Enflasyon rakamlarının düşmesine sağlayan kalemler ise turlarla yapılan tatiller, telekomünikasyon hizmetleri ve konfeksiyon olarak kaydedildi.

Avrupa Birliği

28 üyesi olan Avrupa Birliği de 2017’nin Martında enflasyon rakamlarını düşürmeyi başardı. Buna göre Şubatta yüzde 2’lik seviyede olan enflasyon geçen ay yüzde 0,4’lük düşüş yaşadı. Son durumda yıllık enflasyon yüzde 1,6’ya kadar geriledi.

Avrupa Birliğine üye ülkeler arasında yıllık bazda en düşük seviyeyi gören ülke Romanya oldu. Mart ayında Romanya’daki enflasyon yüzde 0,4 olarak belirlendi. Birlik üyesi ülkelerden olan İrlanda ile Hollanda da Mart ayı yıllık enflasyonu yüzde 0,6 oranında ölçüldü. Avrupa Birliği üyelerinden Letonya en yüksek enflasyon seviyelerini gördü. Ülkedeki mart ayı yıllık enflasyon yüzde 3,3’lere ulaştı. Litvanya ve Estonya da yüksek enflasyonun yaşandığı ülkeler arasında yer aldı.

Şubat ayı verileri ile Mart ayı verileri karşılaştırıldığında ise, geçen ay birlik üyesi 17 ülkede enflasyonun düştüğü gözlemlendi. Üye ülkelerden 5 tanesi ise yükselen grafikli enflasyonu yaşadı. 6 ülkenin mücadele ettiği enflasyon seviyesiyse sabit kaldı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.